Saturday, September 25, 2010

Perjuangan Belum Selesai


Salam.Hari Sabtu.Takde internet connection kat kawasan chalet aku ni. Sengal betul. Inipun guna maxis broadband by phone modem sebab nak check ucas. Terbang RM8. So, dah terbang tu, wajib update blog. HAHA.


Alhamdulillah. Semakin hari rasa beban yang dipikul untuk semester ke-3 ini makin berkurangan. Awal semester dulu, benda-benda kat bawah ni lah buat jiwa resah otak berserabut.

  • PERSONAL STATEMENT
  • MEDIC FORUM
  • JOB ATTACHMENT
  • UKCAT
  • UCAS APPLICATION ( UNIVERSITY CHOICES)

About the university choices, aku tekad memilih, ABCG. HAHA. Mesti tak paham tu. Aberdeen, Bristol, Cardiff and Glasgow. Aku harap admission tutor diorang sudi panggil aku attend interview. Sudilah, please please.


Personal statement. Kalau dengan Allah bagi rezeki dapat gred baik, offer interview, conditional offer for a place kat med school, nanti boleh lah aku post PS aku yang, yang, err, no komen. Dah lepas, baru boleh komen. Hehe.


Sekarang ni yang tinggal adalah :

  • IELTS (oct '10/feb '11)
  • INTERVIEW (doakan aku dapat offer interview)
  • AS-LEVEL (re-sit) and A2-LEVEL EXAMINATION (may june 2011)

So, sekarang ni fokus adalah belajar. Walaupun aktiviti kat ky masih banyak, just relax sudah. Takyah gopoh gapah buat aktiviti house sebab housecap pun jenis relax, kan?


Cakap pasal belajar, sama-sama lah kita yang bergelar pelajar ini sedar, bahawa, belajar pun ibadah jugak. Dapat pahala. Jangan belajar just for the sake of exam. Nanti jadi macam aku, dah lupa dah apa yang belajar waktu AS dulu. Hehe.


Masa pantas berlalu meninggalkan aku yang terkedek-kedek ni. Rasa macam baru ju masuk sem 3, tak sangka dah pertengahan sem and nak sem exam daah pun. Dah banyak perkara dah dilalui hari demi hari.


Okeylah, itu je cerita hari ni. Sekian, salam.

4 comments:

mInYe said...

cik rain, good luck la yer utk university entrance.. aku da lps~ mmg nk masuk uni pyh.. tp once ko da masuk ko da ley lepas rasa lega~ just tinggal nk blaja supaya ko grad bley jd doc. so, all da best~

Norain Ishak said...

minye, thanks min.thanks for being an obese fren.haha.ceit.jeles melihat anda sudah berada di u.

mInYe said...

haha..obese haa.. trust me.. life kat uni tough than u imagine.but it's not bad after all..=)

Norain Ishak said...

minye, huhu.tough?then i need Jebat Iskandar la macam tuh.ahaha.Jebat Iskandar with no Dang Wangi.