Friday, January 14, 2011

Unconditional Offer Letter

Assalamualaikum.

Kenapa nak jadi doktor?( A simple question but yet took many days and hours to prepare a creative and unique answer.)

Interview IUMC is just around the corner. So, lately ni, banyak cakap dengan dinding, dengan cermin. Nak mock dengan kengkawan, rasa nak gelak pulak. Plus, jawapan untuk soalan-soalan tertentu mesti lah kena private and confidential en.

Semakin hari semakin cuak. Bukannya cuak pasal interview, tapi cuak sebab universiti UK masih lagi membisu dari aku. Aberdeen tu asyik-asyik bagi email selamat merry christmast lah, selamat tahun baru lah. Taknak dihantarnya aku interview offer letter. Si Glasgow tu pulak tak habis-habis promot suruh jumpa wakil dia kat Malaysia. Aiseyh.

Petikan dari formspring aku :

Can you answer this ? If one doctor doctors another doctor does the doctor who doctors the doctor doctor the doctor the way the doctor he is doctoring doctors? Or does the doctor doctor the way the doctor who doctors doctors?

Sumpah tak paham.

Sometimes tu, cemburu jugak lah dengan budak-budak course lain. Dapat tiga empat offer. Syok gila kalau semua universiti offer en. Tapi, sabar je lah. Itu kan rezeki masing-masing. Berdoa dan bertawakal. Allah knows the best for us kan. Semuanya ada hikmah.

Orite. Doa aku untuk member sekalian, semoga kome and aku dapat tempat di med school pilihan. Ameen.

Sekian, wassalam.

p/s- unconditional offer letter?dalam mimpi je lah kak oiii!

12 comments:

Anisah Zahorin said...

kak, goodluck ey~
Insyaallah rezeki ada..
and pasal ayat doctor tu..
sumpah saya pun xphm..haha

Fairosza said...

huh ingatkan dpt unconditional offer btol..adeh tertipu den...

Norain Ishak said...

anisah, terima kaseh :)
doa-doakan lah yer supaya tak gagap and tak nervous..

fairosza, haha.saja je letak title gempak.btw, doa-doakan lah yer supaya otak ni cerdas time interview.

Ibrahim o Baim said...

mara xde sruh korg apply aussie?

Norain Ishak said...

baim,

entahlah.orang mara takde cakap pun pasal apply aussie.uni relation kat ky bgtau bdak mara ada 2 options je la, uk n ireland.

Amanina said...

yg penting jangan gelabah masa interview. emm pasal email dari uni tu, aku takde pengalaman nak cakap camne. tapi ada tak budak2 lain yg apply uni yg sama n dah dapat offer?

Norain Ishak said...

hanis,

uk hari tu kena pilih empat:-
aberdeen:xde kuar citer lg
bristol:ade yg da dpt unsuccesful application
cardiff:ada yg da dpt ofer iview
glasgow:sama spt kenyataan diatas.

so,kena all out la iumc nye iview ni.aku skarang banyak remindkan diri aku iview is just a normal conversation yang thoughtful.

Fairosza said...

owh...kalo gitu all the best la eh..jgn risau,mesti ada sangkut dpt mana uni nt...

Norain Ishak said...

fairosza,

insyaAllah.harap2 macam tu la.
Ameenn..

Ibrahim o Baim said...

i c..
hm.kat ucsi dorg da sruh apply aussie sbb UK da ssh nk dpt. for now only 1 person got interview. so try tnye korg pnye coordinator psal other possible places.

M. Faiz Syahmi said...

semua dah tertera dalam imaginasi otak luas ko.. takperlulah khidmat aku untuk meluaskan lagi imaginasi ko kan..?

yang ko perlukan mungkin hanyalah supplement supportivity dari kengkawan.

ganbatte.!!

aja-aja.! :)

Norain Ishak said...

baim,

hari tu ade yg bdak mara nak apply twinning PMC-Dublin,but kauselor ckp, mara still akan ada backup plan if tak dpt dua-dua.papepun,iview sedia ade, kena buat yg terbaek ar.


faiz syahmi,

haha.ye lah.trimas atas sokongan anda!