Tuesday, August 3, 2010

Pet Bro & Pet Sis Edisi Kedua


Racism.


Salam. Topik hari ni topik edisi ke-dua tahun 2010. Edisi pertama telah dicetak pada 6 Ogos 2009. Maklumat lanjut mengenai Edisi Pertama, sila klik. Hari ni entry gila merapu sebab hormon tak stabil kot. So, outsiders of kyuem, kalau tak baca pun takpe sebab korang mesti tak paham apa yang aku nak ceritakan hari ni.


Pada satu malam yang mulia, kami dipanggil untuk buat cabutan untuk dapatkan petfam yang baru. Instinct aku dah agak aku dapat budak bernama Beyonce. Cabut-cabut, and memang betul aku dapat Beyonce. Terus aku down. Sebab Beyonce orang barat, aku nak orang timur. Pastu ada suara-suara nak tukar and nak petfam yang lain. So, aku pun nak tukar jugak lah so dapat orang timur.


Tukar and dapat orang timur. Hati aku dah gembira sikit. Oh ya, korang tertanya-tanya ke kenapa aku nak orang timur and bukan orang barat? The reason is simple, aku seorang yang racist. Orang barat pun racist, so salah ke aku pun nak jadi racist nak mengamalkan racism jugak? Jangan nak kecoh-kecah, aku memang racist dan tak 1Malaysia.


And last night, aku dapat tahu aku dapat orang barat semula. Kat mulut cakap redha, dalam hati ni, dah broken into pieces. Aku baru je semangat nak main hantar love letter kat orang timur, tup-tup dapat orang barat. So, minta maaf lah makcik nak hantar surat. Aku dah takde hati nak main petfam-petfam ni. Hati aku kan dah pecah. And sekarang tunggu Justin Bieber untuk repairkan.


Petsibs aku dua orang tu, tak tahu lah macam mana. Excited ke apa. Aku memang semangat nak ber-petfam, so kenapa aku tak diberi peluang untuk dapatkan petfam orang timur? Kenapa budak diamond lain yang bergelar orang barat yang tak ambil kesah pasal petfam dapat petfam baru orang timur? Serius, aku patah hati. Macam putus cinta doh.


Sekarang, word baru aku 'malang ah' sebab petfam baru dapatkan petsis yang racist. Macam apa je bila pikir balik. Dulu petbro and petsis aku pun macam tak kisah dengan kitorang, so, now aku pulak yang jadi macam diorang. Ini hukum karma ke ha?


Okeylah, atleast dapat cerita kat blog ni, hilanglah jugak rasa patah hati tu. Sekian, salam 0.3Malaysia dari aku.


4 comments:

mInYe said...

hormon anda makin x stabil..hahaha

Amanina said...

apa beza orang barat dgn timur kat ky tu??haha

Afiqah Azlee said...

Alaa Ain, jgn lah mcm tu. Tak best lah mcm ni :(

norain ishak said...

minye, entahlah min.berjangkit dgn hormon tak stabil kau kot.

hanis, haha.beza ar.budak timur is budak melayu.budak barat is selain melayu.

mas, apa yg tak best?haha.