Thursday, March 11, 2010

RECAP: ambik result spm 2008!

salam...ok-ok..seperti semua sedia maklum, semalam merupakan hari result spm 2009..haih!tetiba teringat zaman aku tahun lepas..tanggal 12 mac..yakni setahun yang lepas..pukul 7 pagi,bertolak dari kl..sampai taiping around 11 macam tu ar..


waktu tu result tak release lagi..ingat lagi, before nak sampai maktab,pegi tandas awam kat taman tasik dulu..hahaha!..serius, terketar-ketar kot..pastu dah sampai maktab, bapak banyak kereta kat luar..ingat lagi, hari tu pakai baju pink,tudung pink dan melangkah masukdengan ayunya..maaf-maaf, aku sangat bajet ketika itu..


bila dah jumpa member-member, rasa sangat seronok..ingat lagi, jumpa zue, jumpa minye, jumpa erna, acik, anis, izzah, normi, fathin and ramai lagi!!wah, rasa nak balik ke hari bersejarah itu..paling tak boleh blah, terjumpa cikgu nasri..hahaha! malu giler kot aku nak tengok muka cikgu sebab aku ada buat cerpen pasal minye dengan beliau..KLIK SINI kalau sudi nak baca..




pastu..rsult pun dah ready..masing-masing berdiri kat line masing amik result..tengok2..alhamdulillah...sila KLIK SINI kalau sudi tahu result aku..pastu terharu larh sangat..sebab sacrifices semua pihak especially cikgu-cikgi yang tak henti-henti beri kami semangat..pada sesiapa yang nak masuk mrsm bitara,sila masuk mrsm taiping..cikgu dia memang power tahap power rangers!


ingat lagi,result kuar hari khamis, tapi hari selasa aku dah tahu..mantap kan?ini semua kerja budak ni....timah-timah..kamu kejam sebab bocorkan result kita kat diri kita..kita dah ar cuak giler!kita frust kot bila tahu result tuh..haha..para pembaca, perenngan ni actually khas tuk timah jer..okey, nak flashback lagi, KLIK SINI untuk kisah yang sebenar..


sekarang ni rasa rindu giler kat tepeng..oopsss..aku dapat tahu mrsm taiping no. 1 tahun ni..bagus2! junior mantap..!batch kitorang dapat no. 2 je ari tuh..still terer kan?!huhu..mrsm taiping mengajar aku menjadi seorang yang boleh bekerja di bawah tekanan, boleh study dalam keadaan bising dan yang paling penting mengajar aku erti persahabatan..

5 comments:

Amir said...

aku cuak gile nak ambik result SPM sbb top student kat sek aku ramai x dpt straight A.. siyesly cuak. sbb aku x top, kalo dorg x top x dpt, inikan aku kan? tp itulah, kalo kita berusaha, kita akan dpt apa yg kita usahakan tu. :D

Amanina said...

yesss. mrsm taiping mengajar kita hidup dalam kalangan mikel2 yang ganas. hahahaha

norain ishak said...

@amir-aku pun tak top,sebab slack ade 1a2..kalo tak name aku dah sebaris ngan budak2 stret a1.cewwah!
@amanina-haha..aku rindu michael2 di sana nina..kat tempat aku ada michael jugak,tapi tak sePKP kat tepeng ar..

mInYe said...

hahaha..rindoo dowh zaman kite dulu berpoye2 ain.. tapi bab yg aku x tahan masa micheal attack wing kite ar.. bikin panas je.. abes telur2 pecah.. tapi zaman skola da abes.. huhuhu..

norain ishak said...

@minye-a'ah min..jom kite berpoya-poya lagi.haha!