Tuesday, March 10, 2009

betulke ape qiqi kata??


assalamualaikum..
sedutan peristiwa hari ini..
kire2 waktu senja ,aku mendapat sms dari kawan aku yang bernama qiqi(bukan name sebenar)..
die kate die check result aku..
eh,betul ke??
die pun cakap yang kawan mak die yang offer kalo nak check kan..
jadi qiqi pun check untuk aku tanpa pengetahuan aku..
tup tup..die tahu result aku..
pada mulenye aku rase agak bengang..
tapi hati aku kan cepat sejuk..jadi aku rileks balik..
pastu sesampai nye aku di umah kakak aku,aku pun ligat berYM..
pastu ade seorang kawan aku bernama nini(bukan nama sebenar) memberitahu aku keputusan yg diperoleh qiqi..wow!betul ke result qiqi ni..lalu aku pun menanyakan kepada qiqi..
"hello qiqi!betul ke kamu dapat tuttttttttttttttttttttttt"
dengan sepantas kilat,qiqi memberitahu result aku..cis!kuang asam qiqi!aku suh jangan bagitahu aku result aku..
eh,betul ke result aku tu..entah2,orang lain..qiqi kate kat sekolah dalam perak,aku sorang je name norain binti ishak..huh!entahla..aku agak kurang percaya..
ape-ape pun,aku tetap menanti slip result..dan kalo benar kate qiqi,aku memanjatkan kesyukuran ke hadrat ILLahi..
moga-moga keputusan itu melayakkan aku masuk terpilih ke asasi sains UM..
sekian saje..dari aku..aku sayang anda yang membace blog aku..
mekasih!
tanpa korang,sape lah aku sebagai blogger kerdil ini..
kepada yang nak amik result,all de best..aku senantiasa mendoakan kejayaan kenkawan sekalian..amin..

3 comments:

NurAreefah said...

thanks rain..
wah dah tau result?
jangan terlalu teruja ye..
kang kalo tak btol kcewa plak.
kalo btol, alhamdulillah..

nur nina said...

huahuahua..

AbdulHadi said...

wahh.. nak masuk PASUM.. aku dpt dlu. tp x jd la sbb aku dpt sains fizikal.. aku nak sains hayat..
kalau nak masuk sains hayat salunya 10a minimum..
kalo masuk sains fizikal minimum 8a..
apa2 pun good luck spm, moga2 dpt masuk PASUM..(: