Wednesday, May 23, 2012

Of Werewolf, Macaroons & CastleWhite Girls


Assalamualaikum.


Tahu tak game werewolf?


"...Pada suatu malam, di sebuah kampung bernama kampung zombie, semua orang sedang tidur. (semua tutup mata). tiba-tiba, datang werewolf. Werewolf, sila pilih siapa yang anda mahu bunuh. (werewolf akan point out kat orang yang diorang nak bunuh). Okey werewolf tutup mata. Witch, sila bukak mata. Pilih nak heal siapa. (witch akan point orang yang dia nak heal or nak heal diri sendiri). Okey witch tutup mata. Pada keesokan paginya, semua orang buka mata, kita dikejutkan dengan kematian sekian sekian..."



And after that, semua players kena discuss untuk pilih nak tuduh siapa jadi werewolf. Dalam proses ni memang kritikal lah. Sebab semua players except the werewolf, akan cuba very hard to find out the clues siapa yang jadi werewolf. Where as, the werewolf akan defend diri sendiri. And citizen yang tak bersalah pun cuba defend diri sendiri jugak. So, confuse di situ. And if let say, they tuduh orang salah, then main lagi, and tuduh orang lain pulak yang jadi werewolf.


Sama ada citizen berjaya menangkap werewolf atau werewolf berjaya membaham citizen. It is either that two.


Aku dari KY dulu, suka main game ni. Selain mengeratkan ukhuwah, game ni test IQ, test emosi jugak. I just could not describe what i feel through out playing this game, tapi memang best. Paling penting, this werewolf game test on your ability to convince others to believe in you. If you want to be a debater, hahaha, games ni pun cool jugakk. (Rafizi and KJ pernah main werewolf game tak, eh?)


Watch "TV" like a boss this evening. Debat Rafizi and KJ. Skang tunggu debat Najib and Anwar.


"everytime lepas game, ada reflection on how to detect a culprit,"-zack a.k.a zakiah zaki


Oh actually before kitorang main games ni, kitorang ada buat benda lain jugak.


Petang tu, buat macaroon.








And then malam tu kitorang buat potlucks. Tipah dengan pasta bolognese, Jue dengan pasta jugak, me dengan nasik putih and gulai kuning ikan tenggiri, nasrah with donut. Evon with chinese soup, i forgot the name. And zack bawak air bikarbonat as i request from her. Hihi. So, hancurlah program diet sekelip mata.


This one after that campur kan almond ground with icing sugar with putih telur.


As we don't have piping tube, we use sandwich bags as substitutes.


InsyaAllah, balik malaysia nak buat!




Tiada apa yang dapat menggembirakan hati tukang masak selain daripada tetamu menjamah masakannya. Haha. Madah gila. Nope, because i thoughts my friends takde lah nak makan nasik, but surprisingly, all of them makan nasik with my gulai. Wahahaha. Satu penghargaan. (i guess masa musim exam, diorang jarang makan nasik, so bila jumpa nasik, they want it). 


Konklusi, we are getting closer among full course medic girls. We are, me, tipah, zack, ain ariffin, farahin, nasrah, evon, juliana jee, teya, ktty dinsi and avina melia. Hope we survive well in all the upcoming years in cork. Hopefully, we can grad together in 2016, insyaAllah.


Sekian, wassalam.

4 comments:

Amanina said...

jealous tgk ipad, jealous tgk macaroonnnn, jealous ko dah nak balik msia. nangisss :( T____T

Norain Ishak said...

hanis, hehe, sabar sabar, your time will come jugakk. =)

Amierah Nabillah said...

Wowww macaron!! :D Pandainya k.ain buat!! :D

Norain Ishak said...

bella, haha, ala not me la yg buat. diorang yg lain yang banyak tolong.