Friday, March 30, 2012

Going Green

Assalamualaikum.


Baru je selesai meeting dengan Pak Lan yakni pengarah mara ireland. And antara point yang beliau sampaikan adalah tentang lambakan doktor di Malaysia pada tahun 2015. Well, ianya agak menakutkan. Hihi. Sebabnya competition akan semakin sengit. Yang mantap je, can adapt. The question is, bolehkah aku jadi mantap ni? InsyaAllah boleh kalau kita usaha, tambahkan passion dalam medic, berdoa and bertawakal.


Sebab ini semua soal nikmat, soal rezeki yang Allah nak bagi. Allah jua lah yang tentukan di mana rezeki kita. So, kita perlu accept and percaya apa yang Allah bagi tu adalah yang terbaik. And then, kita takkan merungut ohh habisslahh competitionn toughhh gilaaa or whatsoever.


Dah lama tak ambik gambar sendiri kat cork. So, tadi before nak gerak pergi Western Gate untuk pergi meeting, sempat lah snap sebijik gambar dengan luar apartment castlewhite yang terletak di western road ini. Hihi.


Spring. Musim daun menghijau sekarang. Nice sangat.


Pokok yang sama. Tapi ni masa autumn last year.


Sunny day in spring kat town.


Tadi, pak lan ada jugak tanya siapa yang nak kahwin. Then ada lah seorang akak forth year tu angkat tangan. Pastu pak lan sambung lagi, yang first year, second year jangan nak gatal-gatal nak kahwin. Ni siapa nak menjaga anak ni and bla bla. Jangan kerana tahu masak, means dah qualified untuk kahwin. Sebab orang selalu cakap, ni dah terror masak ni, dah boleh kahwin dah ni. But, it takes a lot of quality to prepare yourself for marriage. Kualiti apa? Macam-macam.


Oh ya, semalam aku masak masakaan traditional negeri sembilan! Daging salai masak lemak cili api. Hihi. Oh menn, serius tak sabar nak balik malaysia and nak eksen skill memasak aku kat kakak-kakak aku yang semuanya dah berumahtangga tu. They should feel inferior to me, sebab i muda-muda dah tahu masak. Hihi.


Tadi aku baca blog dr pagalavan, and he did mention ada doktor yang bukak restoran sebab stress kerja doktor. Huhh.


Alright, sekian, selamat study. Sekarang ni aku dalam proses menyiapkan sebuah essay 2500 words, now baru 650 words something. Kalau boleh nak siapkan by Ahad ini, doakan yerr. 


Wassalam.



2 comments:

mInYe said...

ain, jgn gatal2 nak kahwin! LOLs~

Norain Ishak said...

minye, dah sampai masa, nak buat camne. hihi