Thursday, November 24, 2011

Pembuatan Kek Pisang Yang Sangat Sweet & Paling Awesome

Assalamualaikum.


12.18pagi. Aku baru je masuk bilik selepas berpuluh-puluh minit tunggu kek pisang aku masak. HAHA. Random gila aku malam ni, tetiba nak baking. Aku pun google lah resipi kek pisang mudah kan. And memang mudah lah. So, aku pun ikutlah instruction dia semua. Pastu lagi satu problemo, aku susah nak identify kek tu dah masak ke belum. Tadi aku dah telan dua tiga slices. Kalau aku tak sakit perut bangun pagi kang, maksudnya kek aku masak lah tu.


Aku buat sorang sorang je. Tak berani la buat dengan tipah, nanti aku yang inferior. Bila buat sorang baru la lebih berkeyakinan tinggi. Eceh.


Bahan bahan nyewww.


 Mengantuk aku tunggu oven tu masakkan kek aku.


Ini cubaan pertama aku dalam membakar kek!


Tu dia kek pisang aku. First time dohhh! Manis sikit lah kek ni. Mungkin sebab kek ni terlebih sweet macam aku kot. LOL! 


So, my next activity untuk kek, errr aku rasa macam nak buat kek coklat. Tapi bukan dalam masa terdekat ni lah. Tahun depan lah. Apa apa, baking is super cooolll kot! Rasa cam hilang tension, and boleh lupakan kejap pasal noradrenaline, acetylcholine, and bla bla kejap.


Okeylah people. Aku mengantuk. Sekian, selamat makan kek pisang aku dalam mimpi korang. Wassalam.

13 comments:

HANIS NASA said...

Looks yummyy! yg dah 4th year ni pun x penah buat kek pisang hehe. btw same la kiteee,, akak pun baru habis baking mlm2 bute ni coz we have jualan kat hospital esok ;)

tipah said...

bez kan baking? hehe..x usah feel inferior, aku jua manusia yg byk xtau lg..=))

Ros Amanina Raziki said...
This comment has been removed by the author.
Ros Amanina Raziki said...

kak ain!! klo nk tau kek tu msk ke x...cucuk kek tuh kat tgh2 n area2 tepi kek dgn pisau or sewaktu dgnnye...klo kek tuh cm ade melekat kt pisau tuh, mknenyer x msk lgi..heheh...*petua mak.
:D

Norain Ishak said...

kak hanis, haha.look yummy je.tapi manis benor.

tipah, ermm ye laa.gebang betul.

ros amanina, haha.oh ye ehh.thankyouu.

ainthanish mom said...

doe.....cayalah!
tak sangka aku...aku pun x penah wat kek pisang tau...

now, otw nk wat red velvet cake....betul petua di atas..nak tau apa yg ko bake da masak ke belum..just guna garpu..cucuk kt kek tu..klu x melekat kt garpu means dah sedia utk di'ngap!'

well done!

minye said...

hahaha.. bile ain mula memasak.. kadang2 bila aku rase stress, aku rase tempat yg byk bg hiburan is blog ko. haha.. byk mende ko membebel setiap hari walaupun ko busy. haha..

selamat belajar memasak sambel menjadi doc! nanti bole jd isteri mithali.. LOLs~ XD

Norain Ishak said...

ahfong, hahaha.tu la aku sebenarnya ada hidden talent tau.HAHA.

min, agakla.aku busy mana pun ada je benda nak bebel.slamat membaca bebelan aku.

Anonymous said...

weewit! akk balik terus google resepi kah?

k adil

Norain Ishak said...

kak adilah, HAHAHAHA.a'ah.tapi manis, so tak bleh bagi kak adilah rase.

AreHadi82 said...

aku nak uat kek coklet, nnti aku letak resepi kat blog aku yer... :-)

Norain Ishak said...

angah, iyelah.

Norain Ishak said...

angah, iyelah.