Saturday, October 22, 2011

Membeli


Assalamualaikum.


Hari ni keluar pergi town. Memang dah plan lah nak keluar hari ni sebab nak beli barang prepare for winter. Hoho. Habis hampir 100euro gak lah. NURUL HAZIRAH kat Spain beranggapan bahawa 100 euro tu sikit je. Kaya betul budak Spain kan. Tunggulah aku pergi Spain, belanja aku makan.


Kat Dunnes Store. Banyak gila ohh offers.



Oh aku just beli wintercoat versi gelembung-gelembung, pastu sarung tangan, sarung kaki, pastu skin moisturizer dengan vitamin C. Huhhhhh skin moisturizer and vitamin C paling tak boleh blah tuhhh!


Skin Moisturizer?? 


Tak pernah-pernah beli benda alah seperti ni.



Cuaca sejuk, pastu kulit kering. And macam HANIS AMANINA cakap lah, kulit kering pastu gatal. So, haruslah melembapkan kulit yang kering itu. Pesanan kepada roomate, jangan garu-garu, nanti parut, dah tak cun.


Vitamin C??





Aku beli vitamin C seperti yang tertera di atas. Ye lah, sejuk-sejuk pastu cepat benor kena selesemanya. Sekarang pun dah selesema kot. Kesian aku. Kalau kat rumah, boleh je cakap kat mak, "Mak, nak pergi Klinik Dr Lian,". Pastu ayah pun hantar pergi klinik, padahal boleh je drive sendiri. Mengada.


Ngeng! Tetiba rindu Dr. Lian. Sengal betul. Oh lupa nak cerita. Malam tadi, apa punya mimpi entah, aku mimpi Dr. House. Lagi lah sengal. Padahal aku dah lama tak follow cerita HOUSE. Duhhh.


Pastu apa lagi aku nak cerita eh?


Tipah muka lapar.



Oh hari ni first time aku guna Laser Card. Ianya macam debit card lah. Dia akan deduct duit dalam akaun bank. So, macam best, dan macam derrrrrrrrrrrrrrr. Senang gila jer duit mengalir keluar kan. So, ain. Enough enough. 


Okey ahh, mengantuk. Bai, take care, wassalam.

3 comments:

mInYe said...

shopping ajer ko...

Amanina said...

ainnnn aku tak garu pun dia dah parut dengan sendiri. scars banyak kottt. calar balar tanpe sebab. uwaaaa. by the way, winter ni aku pegi spain kottt ohyeah

Norain Ishak said...

minye, haha.

hanis, oh aku pergi belfast je.spain lain kali kot.