Sunday, October 23, 2011

Parcel Serunding Ikan Bilis & Ketupat Palas

Assalamualaikum.


Aku rasa nak demam. Tangan aku sejuk. Tapak kaki aku pun sejuk. Letak dorsum of hand kat leher, rasa berhaba sikit. Perhh, description macam nak buat cerpen je. Duhhh.


Macam-macam lah pagi ni. Perkara yang aku tak expect jadi, terjadi.







Aku expect kawan aku kat Malta dapatlah parcel makanan yang aku bagi tu. Saja hantar lah nak bagi surprise kononnya. Tapi kawan aku kat Malta, tak cakap terima kasih pun. Penatlah aku masak sedap-sedap untuk dia. Masak tujuh hari tujuh malam kot before aku hantar parcel serunding ikan bilis dengan ketupat palas tu. Tak tahu lah dia sudi makan ke tak makanan yang aku bagi dia tu.




Aku tak berniat buat korang lapar.




Pastu, aku check balik dengan company yang uruskan parcel tu. Bila diorang track balik parcel, tengok-tengok rupanya tak sampai. Rupa-rupanya, masa parcel aku dihantar, ada sekumpulan anak dol, telah mencuri parcel aku termasuk dengan parcel-parcel orang lain sekali.


Lahhhh patutlah kawan aku kat Malta tak bagi feedback pun terhadap masakan aku tu. Penat je aku masak sungguh-sungguh untuk dia. Pastu dia suh hantar sekali lagi serunding ikan bilis dengan ketupat palas tu. Ala dah jadi macam tak surprise lah pulak.







So, aku kena masak serunding ikan bilis and ketupat palas tu sekali lagi ke? Dia makan ke makanan tradisional tu? Takpelah, buat je lah. Hantar je lah. Esok lah beli bahan nak masak semua. Kalau dia kata serunding tu sedap, boleh lah hantar lagi. Tapi kalau dia kata kurang sedap, takyah hantar dah la kot.


Okey ah. Random story. Terimakasih pada company parcel tu. I know you know who you are. Take care and wassalam.


p/s-double meaning story.

10 comments:

sh. said...

aku tak faham. =.=

AreHadi82 said...

kamek jua sik faham? polah apa tek?

mInYe said...

haha.. aku sgt paham ape yg ko ckp ni. igt pesanan aku tadi. hantar balik parcel tu.. kali ni jd lg mudah sbb servis penghantaran lebih terjamin. so, ain.. fikir2kan ape yg aku katakan. don't waste your time now. trial and error. =D

Ateey said...

ahahahahahahahahaha

ok gelak gilor gilor.

mule2 tak faham.

pastu bile bace..double meaning story..

SANGAT FAHAM!!!

terkejot aku kau rajin sgt nak masak serunding bg kat kawan kau

Ateey said...

hantar jee laa ain..

Norain Ishak said...

shairah, pegi tengok skype kau.aku bagi paham.


angah, i've told ya rite.


min, " servis penghantaran lebih terjamin" HAHA


atiqah, haha.memang aku rajin memasak pun kat luar cerita.hehes

tipah said...

mungkin kau kne clear dlu psl tujuan ko anta parcel tu...n if mmg ko da sure niat kau utk mengembirakan si mbr kau kt Malta tu, why not anta once more..u get wat i mean??? hehe...go ain go!!!!!!! =))

Norain Ishak said...

tipah, haha.niat yg luhur.cewwah.

sh. said...

Ok. Aku paham skarang. Thanks oh ain. :')

Tetibe aku emo kan. Hehe. Aku vote: hantar balik. You got the courage girl I respect youuuu! :)

Nina Mazlan said...

ain asal semua org paham ena tak ni? grrrr.