Saturday, October 22, 2011

Ikhlas Tapi Jauh


Assalamualaikum.


Tolong dengar favourite song aku masa form 3. PLAY!


Before aku nak start  menghadap dna packaging ni, aku update blog dulu, boleh? Hehs.


Kat facebook, aku terbaca ah status-status siapa entah yang mereka dah start homesick. Means that, dah sebulan duduk kat tempat orang, baru rasa homesick.


Homesick?


Apa motif doe aku letak gambar MOC ni?


First time aku tahu kewujudan word ni masa kat mrsm taiping. Budak-budak lain suka ah mention, "weyh aku homesick,". Aku macam "homesick"? Apa benda itu. Tapi aku tak check dictionary lah pun. Lama-lama aku faham lah maksud dia "sakit-rumah", "rindu rumah and family".


So, agak-agaknya aku homesick lagi ke tak?


Oh sampai aku balik malaysia tahun depan kot aku homesick. Tapi homesick aku dah berada di paras normal lah. Sebab dulu homesick aku kritikal gak lah. Kan aku cerita, kalau call mak aku je mesti nak nangis. HAHA.


Tapi minggu ni aku rasa aku okey kot. Aku boleh dah call mak aku dengan suara seindah suria. Rindu tetap rindu. Tapi tak crying-crying dah. Tak caya, tanya tipah.





Sekarang dah boleh terima hakikat sepenuhnya. Kena sacrifice berjauhan dengan family untuk mencapai cita-cita keluarga yang nak tengok aku kerja berlelah-lelah kat hospital kerajaan tu. Kena pandai bawak diri kat tempat orang. Kena jadi tough. Kena jadi berani. Kena belajar gila-gila sebab banyak benda kena belajar.


Tapi aku percaya, satu hari nanti, aku akan rindu Cork ni. Dulu sibuk nak keluar taiping, dah keluar, jadi rindu. Dulu sibuk nak keluar ky, dah keluar, jadi rindu. Dan begitu juga dengan Gabus yang aman damai ini.
So, aku cuba lah untuk grab sebanyak mana pengalaman manis, masam, masin, tawar kat sini.


Study bio kat luar rumah. 



Oh aku nak beli iPad. HAHA. UMMU NI SEMUA SEBAB KAU. Sebab aku memang ada hajat ah nak beli, tapi macam err nanti nantilah. Tapi bila member aku ni beli, aku macam, whattt? Ummu beli pc tablet? Dah ah beliau ni bukannya kaki gadget. Tiba-tiba beliau dah ada benda itu. Cehhh.


Plus, laptop aku ni tak mobile. Sebab takde bateri, hehs. Alasan alasan nak beli duit taxpayers malaysia.


So, aku dah buat calculation semua. Tolak duit beli tiket, pastu tolak duit kecemasan, err cukup kot nak beli ipad and balance cukup la untuk survive makan minum pakai semua.


Okey ah. Till then. Happy weekend. And pastikan weekend korang produktif. Sekian, take care and lots of love and wassalam.

2 comments:

Saya Piya said...

HAHAHAHA.. tcabar ke aku ada beb? kau lagi gempak ah ipad2 kot. wallawehh..

Norain Ishak said...

ummu, tercabar ahh.hehe.