Saturday, October 1, 2011

Dalam Kehujanan

Assalamualaikum.


Oh baru je balik dari jalan-jalan kat dublin. Penat sungguh lahhh hai. Papepun, thanks to Dr. Aimi Rahayu kerana sudi membawa saya and roomate saya jalan-jalan naik kereta hari ni. Sangat seronok. And yeah, kak aimi pesan, suruh study esok. Baik doktor!


Awal pagi di town cork.


Destinasi pertamaa.



Pukul 7.30pagi kitorang dah gerak pergi Dublin. Sampai lebih kurang nak dekat pukul 10pagi jugak. Hujan je. Tapi first first, kak Aimi bawak pergi Dundrum dulu. Macam shopping mall mid valley camtu ahh. Kat sini tak beli apa pun. Sebab semuanya macam mahal gilak jaa tokk.


Pastu pergi satu kedai runcit melayu. Kedai Hibiscus nama dia. Jual produk dari Malaysia and yang pasti halal. Ah best gila kalau kedai tu ada kat cork sini. Tapi boleh buat delivery ke cork. So, next time boleh lah beli through online and diorang akan deliver kat kitorang.


Hujan depan museum.


Roomate, unik kan gambar ni? LOL.



Dabelin.



Lepas tu, bila hujan dah reda sikit, baru pergi Dublin city centre. Oh lagi besar dari Cork lah yang pasti. Sangat sejuk sebab hujan. Ah aku pulak, memang pandai kan, taknak pakai coat. Gigil lahhh! Tapi bajet hot je laa depan roomate and kak Aimi.


Dah jalan-jalan tu, waktu balik lalu depan Trinity College Dublin and RCSI. Tak lalu depan UCD pun, sorry lah kak fiyah. Disember ni i see you, okey, insyaAllah.


Banyak betul promoter pakai board-board promotion macam ni kat town dabelin.


Dabelin.


Kak fiyahh, aku nak naik benda ni. HAHA. Gayat.



Next destination is Kildare Village. Macam bangsar village laa kot. HAHA. Tak tak. Sangat beza lah. Kat sini  aku just beli kasut and beg nak pergi kelas je.


And akhir destination ialah restoran Banna Thai kat cork city centre. Gila seriau ahh masuk kedai ni tengok omputih minum apa entah. Tapi aku just makan nasi goreng vege je kat situ. 14 euro brader. Fuhhhh. Kat malaysia kalau jual nasi goreng rm14 hengget pun, aku tak beli kot. Duhhh.



Selamat datang ke kampung kildare.


Oh londonnnn.


Tempat dia cun.



Okeylah, sangat penat. Esok ahad, kena studyyy! Sekian, wassalam.

4 comments:

Saya Piya said...

Asal tak singgah kedai nyonya oh masakab msia gak,halal. N berbaloi sbb kitaorg slalu share order lauk bbyk n nasi.nnti ko dtg aku bwa ctu. Haha. Ucd pinggir bandar..

AreHadi82 said...

Oit, nasik goreng Vege 14 Euro.... Lebih kurang RM56 sepinggan... Mak Aiii, tak termakan daku... huhuhu...

Norain Ishak said...

piyah, haha,nanti kau laa bawak aku.

angah, haha.kalau konvert,memang tak makan.

AreHadi82 said...

Huhuhu, tuh la pasal.. tp kalo tak konvert, kalo nasik goreng rege rm14 kat mesia ni pun ku tak beli, mahai tau...