Friday, September 30, 2011

Pejam Celik

Assalamualaikum.



"I want nobody but hang.." [macam biasa lah bila rest, tengok channel matluthfi90]


Pejam celik lepas pejam, and then celik balik, dah tiga minggu dah kat gabus, ireland ni. Sekejap je masa berlalu. So, aku bajet, kalau countdown nak balik malaysia lagi, err, jap jap nak kira.


Oktober 2011.

November 2011.

Disember 2011.

Januari 2012.

Februari 2012.

Mac 2012.

April 2012.

Mei 2012.

Jun 2012.

July 2012.



Lagi 10 BULAN je bro. Perghh, lamanya lamanya. Tapi tolonglah ain, tolong lah percaya, yang 10 bulan tu tak lama. Tengok, duduk kat KY 2 tahun, tup-tup dah keluar KY. Key pointnya di sini, jangan menghitung hari. Just lalui hari-hari dengan hati yang berbunga-bunga setiap hari sudahh.


Kalau ada novel hlovate, time penat tengok anat, boleh gak baca Aa+Bb, takpun 5Tahun5Bulan and then boleh senyum sorang-sorang. Tapi tak bawak plak. Nak baca cerpen sendiri, rasa geli pulak. Tapi kalau ada yang tengah bosan, and sanggup baca cerpen sengal-sengal aku, boleh laa klik CERPEN AKU






Semalam aku banyak nangis ohh. Haha. Selesema selesema dibuatnya. Ohh muka je toya(bak kata seorang member), tapi kuat nangis. Oh power mata mahu naik lagi ni. 



Dear kakak-kakak aku, aku memang banyak nangis kat sini, tapi it doesnt mean yang aku ni lembik duduk kat tempat orang. Maybe aku terlalu terlebih mengexpresskan kerinduan kot. Study, so far okey aku rasa. Boleh paham lah apa yang lecturer duk bercerita kat depan tu. Kawan so far okey. Kalau ada yang annoying pun, buat tak layan sudah.



Pastu dear roomate, sorry lah sepanjang tiga minggu jadi roomate, kalau ada benda yang tak kena dimata kau. Sebab setiap orang lain-lain. Sebab aku kalau aku tak suka sesuatu perkara, aku tak mengamuk, tapi aku just diam and buat muka malas nak layan. Ini baru tiga minggu, bertahan je lah jadi roomate sampai Jun tahun depan. 






Suka status yang erna postkan ni. Datang tempat baru, suasana baru, belajar benda baru, bukan benda senang. Tapi nak taknak kena hadapi jugak. Try to be positive. Anggaplah cabaran untuk jadikan diri kita orang yang lebih tough di masa depan, insyaAllah.



Okeylah. Wassalam.

4 comments:

tipah said...

aku terase ble kau suh aku bertahan jd roomate sampai jun..huuuuuu..sampai hati kau nk berpisah dgn aku da lps ni????? fine la...aku ni terok...bossy..hmm..ape ntah lg..sume la..=((((

Saya Piya said...

korang 2 org ni tah apa2 jelah. merepek2, emo je geng2 cork nih. lol. haha. tgok geng dublin, cool je.

AreHadi82 said...

Hahahaha, korang ni Ain ngan Teepah, cam kanak2 kecil... Enjoy your day kat sana tau... Dont too emosional... Not good for ur health... Am i right, doctor?

Norain Ishak said...

tipah, =D

ummu, haha,gaduh is part of history which will make u miss ur fren even more.

angah, yo lahh.