Wednesday, August 17, 2011

Gabus Macam Cool

Assalamualaikum.

Hari hari kedua jadi penjaga kanak-kanak anak-anak kakak aku yang first kat Puchong. Oh serius mencabar kesabaran. Macam-macam. Tambah-tambah dengan kelam-kabut isi form agreements mara bagai, pastu dengan baru dapat tahu IUMC place kan kitorang tujuh orang [ nur latifah, syarifah nurdurrah, ummu safiyyah, syakirah, tariq and danny ] kat uni mana kat benua Ailen tu.

Kiranya emotionally unstabled. Nak sambut raya kot. [ faham ker? ]

Tapi hati ni rasa lega jugak lah sebab kat facebook, senior-senior cork pun serbu untuk offer helps. Oh thanks banyak-banyak! InsyaAllah dah sampai Ailen, saya belanja aiskrim. Hehe. 

And bila dah dapat tahu uni, lega jugak pasal dah tahu, dah boleh estimate fly bila. Kalau tak silap aku, Gabus-ian register 14 September. So, memang pejam celik pejam celik, memang tak lama lagi. Dengan kelas memasak yang failed, mujurlah sahabat Nur Latifah dapat Gabus jugak, nanti nak menuntut ilmu cooking dengan beliau kat Gabus.

Now, harapnya dapat offer letter MARA dengan kadar segera sebab nak completekan agreements mara tu. Harapnya, by Wednesday next week dah boleh hand in dekat HQ Mara. Moga dipermudahkan segalanya, ya Allah. Ameen.

Oh mungkin ada sahabat tertanya, siapa lagi yang dapat mana dari ky. So, list nya sepertilah berikut.

Saya, Nur Latifah and Danny : Universiti Kolej Gabus 
Syakirah and Tariq : National University of Ireland Galway
Ummu and Durrah : University College Dabelin

Eh, cork=gabus kan? I'm thinking of changing nama blog kalau dah sampai Cork, hehe, insyaAllah. Nama "gabus" tu macam super cool je. 

Sekian, dooakan semua urusan smooth okey. Wassalam.

9 comments:

Saya Piya said...

gabus.. =.=
aku da kerut2 masa baca awal2 tuh. rupanya gabus, cork cehh..
mari bsama bjuang di bumi Ailen.

SyifaIlyani said...

wahhh bestnyer kak Ain... Moga smooth sgala urusan ke Ireland nanti.. iA. =)

tipah said...

haha..nk pohon ape la sgt ak tau..haha..msk sayur je pass..haha..eh, doa2 dpt dok satu hall!!!!! hehe=)

Norain Ishak said...

ummu, haha.dabelin ada makna ke dalam bahasa melayu?takde kan?haha gabus cool!

syifa, hehe.thanks.harapnya dipermudahkan. =))

tip, haha.will do.insyaAllah.kalau dah jodoh, tak kemana bro.

Ros Amanina said...

gudluck kak ain!!!!!!!!!!!!!!!!nnt doa2 lah kt sye plak dpt fly...even bukn dkt ireland...hehehe.....blaja kt sne leklok!!!:DD

Norain Ishak said...

ros amanina, insyaAllah.. goodluck for IB okey! =))

freeter farn said...

good luck, kakak ain~ gabus tu macam nama melayu, nanti taklah homesick kan?

all the best!

Durrah said...

Gabus??! LOL. serious sama mcm ummu berkerut2 gabus tu ape.. =P

Norain Ishak said...

freeter farn, haha.tak boleh janji.belum fly,da rase homesick.hehe.

durrah, haha!