Tuesday, June 21, 2011

Langkawi


Assalamualaikum.


Hari Ahad hari tu gerak pergi Langkawi. First time ohh naik kapal terbang. Hoho. Gayat tu adalah sikit. Sikit je lah. Cuma aku nak cakap, aku suka masa nak berlepas je. Time tu kan laju, rasa macam main roller coaster pulak.

Pergi langkawi. Ini kali kedua. Pergi tempat yang dah pernah pergi. So, takde lah teruja sangat. Cuma this time, baru ada kesempatan nak pergi Underwater World. Nak cerita banyak pun, aku malas. Layan gambar je lah, okey?


Kat LCCT.

Masa pergi langkawi, siang. Masa balik dari langkawi malam.
Fly time malam  lebih best. Nampak lampu-lampu.
And ter-sedar, bahawa kecilnya kita ni di atas muka bumi Allah.
Pengajaran, jangan sombong dan tinggi diri walaupun kita tinggi.

Family kakak pertama aku a.k.a ahfong.
Aku nak ambil gambar kat sini gak, tapi akak baju oren kerja kat situ halau.
Fuhhh.

Mak and ayah pun first time jugak naik kapal terbang.
Masa ni baru arrived kat Langkawi Airport.

Breakfast pertama di Langkawi.
Budak baju pink tu, Amirah, anak buah sulung.

Kat makam mahsuri.

Makam mahsuri lagi. Angah and abang Irwan duduk kat pangkin,
sementara firas mengkido.

Family Along lagi.
Family aku mana? Lol!

Kat beras terbakar.
Kat sini ada orang jual-jual baju, kain batik, baju kelawar jugak.
And seperti namanya, pergi sini rasa terbakar ohh kulit.
Panas gila.

Snap dari dalam kereta.
Elok pulak ada giant paip air.

Laksa power!
Hari ahad kitorang pergi, hari selasa pun kitorang pergi.
Memang power ahh laksa dia!

Thaqif and Amirah dekat depan pantai belakang Holiday Villa Beach Resort.

Pantai Tengah.

Waktu memula masuk underwaterworld.

Bangau kot nama animal kat belakang tu.

Random. Gambar hodoh.

Danish and Thaqif bersama penguins.
Oh penguin sangat comel ohhh!
So, nanti kalau korang comel, aku akan cakap,
eh kau comel macam penguin!
Erna comel macam penguin!

Penguin ni pun cute jugak.

Nasib baik itu muka kak Hasmah,
kalau muka kak Rosmah, takdela aku nak pandang.

Firas tengok Paklong dia masuk Geopark.

Rilek-rilek lah dulu.

Kereta kabel kat gunung mat cincang.
Ambik gambar je. Tak naik pun.
Seram sejuk ohhh! Seriau.

Dataran Lang pulak.

Siapa tiada di dalam gambar?

Siapa tiada di dalam gambar?


Hensem.

Balik.



So, overall, seronok jugak laa pergi Langkawi meskipun ada insiden tak tak tak diduga berlaku pada suatu malam. Tetttt. Bila fikir balik, aku malu. Tapi tak tahu nak malu kat siapa. Malu kat diri sendiri je lah. Just harap semua lupa pasal hal itu.


Okeylah, tidos dulu lah. Hari ni or esok nak pergi settlekan letter of good conduct pulak.


Sekian, wassalam.

6 comments:

tipah said...

insiden ape weh?? hahaha.=)

Norain Ishak said...

tipah,

senyap senyap.malu kat diri sendiri lagi ni der.

Nina Mazlan said...

haa.insiden jumpa padre amoroso ke?haha.


yeayyy ena comel ^^ tp adakah sbb ketinggian? -.-

Norain Ishak said...

erna,

padre amoroso pebenda entah.haha.bukanlah.

Ateey said...

nape tak upload gmbr kat fb??

hahahaa

Ateey said...

kau sorg je tak bwk family kau dtg eh ain..next time visit lg sekali boleh la bawak bp kau skali haha