Monday, June 13, 2011

Isi-isi Penting Drama Korea


Assalamualaikum.


Layan cerita korea ni, kesannya agak besar. Especially dekat gegirls yang layan drama korea. Bak kata one of chaletmates aku, bila tengok cerita korea, para gegirls akan berharap mereka bertemu jodoh dengan.......

Lelaki yang pandai kemas rumah
Lelaki yang pembersih
Lelaki yang pandai masak
Lelaki yang ada banyak skills contohnya skill mengajar kayuh basikal, facial muka, etc
Lelaki yang berharta
Lelaki yang ada charming smile
Lelaki yang err korang listkanlah sendiri.

Bukan salah gegirls laa kan nak berangan dapat jodoh macam tu. Tapi, bakal-bakal suami, yang mungkin ada ter-menonton cerita korea, boleh ambil pengajaran. Lol. Belajar-belajar lah kemas rumah, masak-masak. Baru lah sweet. Hoho.


Tapi yang tak boleh blah, certain drama korea akan tunjukkan perempuan itu seorang yang.........

Masak tak sedap
Tak reti kemas rumah
Kurang etika
And KUAT MAKAN
(aku terasa)

Takpe gegirls. Jangan kecik hati. Kita pun boleh ambil iktibar jugak. Cuti-cuti ni rajin-rajinlah tolong emak kemas rumah and kat dapur pergi belajar masak. Pergi socialise dengan jiran tetangga ke kan.


Kesimpulannya, bila tengok cerita korea, bukan sekadar nak hayati jalan cerita semata, tapi ambik mesej-mesej sampingan dalam cerita tu.


Sekian, wassalam.


1 comment:

Gazelina said...

sangat stuju part jenis llaki dlm citer korea..