Monday, June 13, 2011

Wida' Ky


Assalamualaikum.


Cabut kejap dari tengok movie "aku masih dara" lakonan Ashraf Muslim. Ahhh tension and tertekan tengok cerita ni sebab ada Ashraf Muslim sebab dia kan dah bertunang. Ceh! Frust lah kononnya der.


Malam tadi or tadi ada majlis Wida' anjuran muscom dekat surau. Kiranya macam majlis perpisahan lah. Seronok sebab dapat gather ramai-ramai senior and junior perempuan. And yang paling penting, dapat bermaaf-maafan antar satu sama lain. And selain say sorry-sorry masing-masing wish all the best to one another. 


Indahnya suasana. Walaupun memang aku tak kamceng langsung dengan junior, but still, kita boleh senyum and berbalas senyuman, bermaaf-maafan, mendoakan kejayaan antara satu sama lain. Semoga Allah memberkati ikatan silaturahim yang terjalin selama ini.


After sesi makan-makan, ada sesi ucapan pulak. Antara pemberi ucapan ialah Puan Halijah yang motherly itu. Puan pesan perempuan kena belajar jadi wanita. Erkk. Maknanya kena lah belajar masak. Takkan lah lima tahun buat medic kat oversea tu nak makan makanan beli je. And Puan Jas dengan Puan Mazurah pun bagi advice yang sama jugak.


So, sila lah pergi belajar masak. Okeylah, target cuti nanti, satu minggu satu menu. Okeylah tu kan. 


And aku pun ingat nak bagi ucapan tadi, haha, tapi taknaklah. Cuma nak pesan kat juniors, enjoylah masa-masa kat ky sementara korang masih di ky. Sekarang ni aku nak keluar ky, and dah rindu ky dah pun. Ahhhh rindu ky and its people! Wohooo!


Sekian, sambung tengok movie dengan my afwa and najwa. Pahit betul nak tengok muka hero "aku masih dara" sejak dia dah bertunang. HAHA! Sekian, wassalam.


3 comments:

Nina Mazlan said...

sempat lg dia update blog masa org tga tgk cita. =.=

tipah said...

rindu people? specifically BP la tu..kn? haha

Norain Ishak said...

erna, ah tension ar citer tuh.

tipah, kau sekali.