Monday, April 11, 2011

Tiga Soalan Sahaja Untuk Paper Stats2

Assalamualaikum.

~~STATISTICS 2~~

Wallaweyh. Aku rasa nak gelak gila-gila je dalam Great Hall tadi. Erm, tadi aku ada paper statistics(S2), and budak yang ambik mechanics(M1) pun ada jugak lah. So, masing-masing, berbekalkan ilmu di dada pun duduk kat tempat masing-masing. And teachers pun edarkan question papers.


Pastu Mr B cakap, " You can start now! You have one hour and fifteen minutes". Okey, semua bukak question papers. And then kami budak stats pun angkat tangan beramai-ramai. Pasaipa? Pasal ada question 4, 5 and 6. Mana pi question 1, 2 and 3 pun kami tak tahu. 

Yang kelakar tu, almost all of statisticians angkat tangan. So, macam apa je. Budak M1 mesti pelik. Budak stats jugak yang special sebab kitorang dapat angkat tangan, budak M1 menghadap je lah paper mereka itu.

So, itu lah cerita kelakarnya. Tak kelakar? Itu maknanya sense of humour korang memang lemah lar tuh. Hehe. And tak lama lepas insiden tu, teachers edar lagi tiga soalan tu. So, jadi enam soalan lah der. Hoho.

~~CHEMISTRY PRACTICAL~~

Selesai sudah chemistry practical yang aku nervouskan sangat tu. Padahal soalan dia takde lah putar alam sangat pun. And aku boleh kata, for the first time, ada masa extra untuk aku berangan after siap practical tu.

Erm, maybe aku rasa before ni aku terlampau cuak sangat kot, tu pasal selalu masa tak cukup. But this time, aku cuba tenangkan jiwa and cuba jadi lebih terurus. Kan ada 3 soalan, so, aku dah bagi amaran kat diri sendiri, bajet masa. Sebab paper tu 2hours, so for each question, make sure spend 40 minutes je.

And Alhamdulillah, siap juga practical seperti yang dirancang. Thanks to Allah sebab lancarkan tangaan aku buat kerja and tak berlaku apa-apa kecedaraan. And you you yang re-sit chemistry tu, pakai goggle okey. Penting tuh.

And aku simpan kata-kata Mr Amran, cikgu chem aku, "Enjoy your second last chemistry practical,". And aku rasa, kata-kata ni ada hikmatnya tau. Enjoy je lah semua exam yang kita hadapi, insyaAllah gembira. Tapi, bukan enjoy cenggitu jer, kena la buat preparation untuk enjoy tu kan?

~~DOBI~~

Okey, selamat berehat. Aku nak pergi mendobi. Jom, ada siapa nak tolong? Sekian, wassalam.

2 comments:

Amanina said...

unit peperiksaan tak check kertas dulu ke? hahahahaha. pergh, tak penah lagi jadi :D

Norain Ishak said...

hanis, haha.lupa nak tulis.lepas tu teachers edarkan lagi tiga soalan lepas tu. jadi 6 soalan la kiranya. hoho.