Wednesday, April 13, 2011

Batch 12 Kyuem & Hikmah Sebelum Dapat Results Trial


Assalamualaikum.

" Ya Allah, permudahkanlah batch 12 Kyuem dapat straight A stars dalam peperiksaan A-level kami..."

Batch 12 Kyuem Batch Termantap

Ameen. Tahun ni, budak batch 12 Kyuem memang semuanya semangat waja dan sangat komited terhadap akademik kami. Sebagai budak sains, memang nampak lah ramai gila yang re-sit. Kami re-sit bukan sebab kami tak pandai, tapi kami re-sit sebab kami dah dapat komponen semua A, so that boleh dapat A-star!


Masa nak gi jawab exam chem pukul 2 tadi, hujan lebat gila, basah kuyup lah dalam exam hall.


Last year, boleh kira dengan jari lah berapa banyak senior yang re-sit bio dengan chemistry. Tahun ni, 48 orang re-sit chemistry dan 43 orang re-sit biologi. Ini menunjukkan bahawa betapa ramainya pelajar Kyuem yang bercita-cita tinggi untuk mendapatkan keputusan straight A stars pada Ogos 2011.

Oleh kerana ke-komited-an kami, pihak kolej sampai pospone aktivti kolej paling grand yakni Bangsawan. Supposenya kami yang senior ni kena handle, tapi pihak kolej kagum melihat kesungguhan kami ambil banyak papers, so, pihak kolej pun memberi ruang untuk kami mengulangkaji pelajaran dengan lebih tekun.

Hikmah Sebelum Result Trial Keluar

Orang selalu kata lepas dah dapat tahu markah exam, kita kena ambil pengajaran. Tapi, saya, dan chaletmates saya bersatu hati untuk mengambil pengajaran sebelum dapat markah trial. Contohnya,

Sebelum menjawab exam statistics : Lepas trial ni aku memang kena buat latihan stats2 banyak-banyak.

Selepas chemistry paper 4 : Knowlege aku masih on surface jer ni. Kena paham konsep betul-betul and buat latihan lagi.


Lab chem, salah satu tempat penulis banyak berangan.


Yup. Trial is for trial. Whatever marks you get for your papers, just bear in minds that the marks that you will get will boost your semangat untuk ulangkaji dengan lebih tekun! Bukannya ulangkaji sambil online! Haha. Memang padan lah dengan aku tuh.

Sekian, all de best semua. Sama-sama doa kita peroleh kejayaan dalam peperiksaan yang bakal ditempuhi. Wassalam.

3 comments:

Hiz'da said...

gudlak ah petsib. xP

mInYe said...

hey, makcik norain!!ape kes tmpat lab chemy jd tempat berangan ko gak..haha!

Norain Ishak said...

petsib, gudluck jugak!

min, haha.suka hati ar.