Wednesday, March 2, 2011

Muntah

Assalamualaikum.

Huh. Aku lepas baca blog makcik ateey. Beliau mengexpresskan kemerapuan dan kebosanan buat soalan stats. Aku malam ni baru nak hadap stats punya soalan past papers compilation teachers. Nak habiskan topik linear combinations of random variable tu.

Soalan dia senang je. Tapi, aku careless gila jawab. Sengal. Tak puas hati dengan diri sendiri. So, sebab tu ar kat facebook, aku update status, "jom buat stats2 sampai muntah,"

And serius, memang rasa nak termuntah pun sekarang. Perut aku rasa macam penuh angin dan dan dan dan dan dan LAPAR.

Aku lapar, tapi malas nak makan. What the hal?

Okey, pasal stats. Next wednesday teacher nak buat test lagi. And aku just love it. Aku memang suka test. Sebab dari situ dapat tahu level pemahaman aku. Kalau stats buat latihan, aku rasa okey lah kot nak score real exam nanti.

Itu latihan stats. Macam mana pulak bio? Macam mana pulak Chem? HOHO. Serius, dalam situasi tegang. Banyak gila handout yang tak buat lagi. Bio pulak, makin lama aku makin give up nak jawab assessment mingguan Mr Vroege. The questions get harder and aku tak jadi makin better pun!

Orite. Aku nak cuba makan something after this. And jugak tell myself that, bio is FUN gila!

Sekian, wassalam.

2 comments:

Amanina said...

kan ko pernah cakap kalau ada kekuatan, ko dah gtaw encik sekian-sekian masa ko dah sampai ireland kan?

maybe ko boleh guna menda tu as catalyst utk ko jangan give up. kena skor a-level best2, pastu fly, then leh tunaikan hajat di hati. hehehe

Norain Ishak said...

hanis, HAHAH.insyaAllah.aku cuba untuk buat past papers sampai muntahhh skang jugakkk!