Saturday, February 12, 2011

Jangan Buat Benda Tak Biase Buat

Assalamualaikum.

Just come back from Tg Malim. Pergi buat spec. Spec lama, dengan tak sengajanya masuk dalam lubang air dalam bilik mandi chalet. Ianya terjadi begitu pantas. Tak sempat aku nak tangkap, spec tu dah merelakan diri dengan terjun ke dalam lubang tersebut. Haih!

Aku sayang spec tu. Itu spec sempena dapat result baik dalam SPM. Tak sempat aku nak jadikan spec tu sebagai spec spare bila aku dah belajar oversea, dia dah pergi dulu. Sampai hati kau spec, aku sayang kau tahu tak. Huhu.

Tadi, aku baru ambik spec zaman taiping kat atiqah sebab atiqah pinjam dulu last sem. Spec taiping aku tak berapa selesa sebab macam pening-pening sikit, but just pakai je lah for the mean time spec tanjung malim nak siap.

Paling tak boleh blah, lepas chinese man tu check mata semua, muka beliau yang cute macam gelabah je tengok gadis ayu datang kedai beliau sorang-sorang dalam keadaan rabun gila nak mati. Pastu time balik, beliau cakap, okey jalan hati-hati. Oh, that's so sweet. HAHA.

Kesimpulannya, jangan buat something di luar kebiasaan korang. Tengah hari tadi actually, first time aku mandi bawak spec sekali. First time tu jugak lah spec nak jatuh dalam lubang tu. Takde rezeki. Tetiba teringat kat Zue time malam exam spm agama, first time beliua cuba nak ponteng malam, and malam tu pulak warden datang halau suruh pergi prep.

So, buat benda yang korang biasa je. Jangan ngengada dah pakai spec nak gi mandi. Dah, wassalam.




3 comments:

mInYe said...

haha.. lawakla part yg ko ckp bila cina yg check mata tu gelabah tgk gadis ayu dtg..

Amanina said...

aku biasa bawak spek masuk bilik air skali. haha tapi masa mandi aku tak pakai la. T___T

Norain Ishak said...

MINYE, OH SERIUS MIN.IM NOT JOKING.HHAHA.

HANIS, HAHA.AKU LETAK DALAM GAYUNG.TIME NAK AMEK SABUN,TERUS TERKELUAR SPEC DARI GAYUNG AND JATUH MASUK DALAM LUBANG.