Friday, February 11, 2011

Bajet Terror Bercakap

Assalamualaikum.

Sudah speaking test!Yeay. About the examiner, oh beliau sangat cun. Sekali tengok macam muka Thirteen dalam cerita House. Hey hey, tengok tak cerita House MD? Ala, Hugh Laurie yang berlakon jadi doktor House yang hot tuh.

Selama tiga kali buat speaking test yang diconductkan oleh cikgu kyuem, speaking test kali lah yang aku rasa paling banyak examiner bagi soalan. Aku malas nak cerita lah soalan apa kan, tapi serius, bertalu-talu soalan dia tanya.

And antara soalan-soalannya, adalah soalan yang kalau kau tanya soalan tu dekat aku luar daripada speaking test, dah lama aku cakap, jangan tanya soalan tu, boleh? Tapi sebab nak bajet terror speaking, bajet okey, aku jawab lah dengan hujah-hujah aku yang agak tak tersusun pointnya.

Apa-apa pun, aku berserah je lah. Nak dapat band 8 tu, sangat impossible ya. Esok ada test writing, listening and reading. Writing cuak baba gila. Listening and reading aku cuba lah pulun dapat band tinggi sikit. Harap-harap lagi overall band dapat 7. Oh, tolong doakan.

Dah, aku taknak speaking omputih dah lepas nie. Haha. Sekian, wassalam.

p/s-O' Allah, bukakanlah hati para examiner murah hati bagi band tinggi sikit. :)

4 comments:

mInYe said...

haha~ ko memang terer kalo speaking.. speaking sengal2 dgn aku lg laa... =D all da best. jangan ngorat2 examiner ielts yer!

hani said...

house best! hehe..hai.. doakn cik bjaye dptkn ape yg dhajati..Allah maha pemurah..

sh. said...

Weh. Aku dapat examiner sama macam ko gak. Hot kan beliauu xD

Norain Ishak said...

min,

hahah.lol.kalo ielts tu bm, aku dah band 9 kot.hhaha.

hani,


haha.house tu sgt hot!!btw,mekasih cik haniatas doa kamuu.. :)

shairah,

really?haha.nasib baik dia cun..dia bagi soalan susah pun,aku still sedaya upaya jawab jugaa.hahah!oh oh beliau sgt hot bila pusing2 kan rambut and kepala dia.haha.