Thursday, February 10, 2011

IUMC : Thanks ya Allah!

Assalamualaikum.

Thanks ya Allah. Thank You so much! Alhamdulillah.

The story begins. Aku tengah check nama untuk speaking test esok. Suddenly, Ummu approach aku cakap, eh dah boleh check dah result iumc. Aku time tu dah lah debar-debar nak tengok nama speaking test, Ummu pulak terjah aku.

After that, aku pun blah dari situ dan menuju ke office Puan Kas. Allah je lah tahu perasaan aku time tu. Dalam hati aku kata, ya Allah, aku berserah nasib je. Sampai kat office Puan Kas, ada Durrah, Syakirah and Tariq. Diorang dapat! Aku kat belakang diorang tengah cuak baba gila.

And then diorang pun blah. Aku seorang je masa tu and Puan Kas tanya nama. Norain Ishak. Once again, Norain Ishak. And and, Puan Kas pun hulur form acceptance of provisional offer. Alhamdulillah je aku mampu sebut time tu. And aku pun keluar sambil ucap thanks kat Puan Kas.

Keluar je dari office tu, aku mengeluarkan air mata kegembiraan. Tak tahu nak cakap macam mana, yang paling penting aku rasa sangat sangat bersyukur. Sangat kerana korang tahu lah kan, aku tak dapat satu apa pun offer interview UK, and memang aku pulun habis time interview IUMC bulan lepas.

Terasa macam lega sangat-sangat. Tapi, aku risau dengan kawan-kawan yang tak dapat. Fyi, only 9 out of 15 MARA scholars kat sini je yang dapat IUMC. Aku risau kat member-member aku yang still tak dapat offer UK. Apa-apa aku doakan, diorang akan dapat jugak medical place kat mana-mana. Ameen.

Orite, esok aku dah start test IELTS. Wish me luck, okey! Sekian, nak buat sujud syukur lepas ni. Wassalam.

15 comments:

.::*(¯`•._.• MiSsLiTtLeMoNkeY •._.• ´¯).* ::. said...

ain.... congratz coz u've got the conditional offer :D pleazse wish me gettin this offer to..or else we cant meet anywhre..because if i dont get IUMC i'll change my country..sigh..

Norain Ishak said...

normi, ain sentiasa doakan kejayaan kawan-kawan.insyaAllah, ada rezeki kita nak berjumpa tu..ameen :)

itekkiut said...

awaaak!congrates.even mcm blank tak tahu ape2.kire dah dpt offer kan? :)

yanti ahmad said...

congrates ain ! :)

Norain Ishak said...

itekkiut, haha.thaankss.this mcm conditional offer laa.kena dapat AAB in a-level n ielts 6.5..

yanti, thanks..all de best jugak utk budak2 kmbb..

mInYe said...

congratssss dooowwhhh! score paper As ko tu and get ielts band 7!

Norain Ishak said...

min, mekasehh obess!i'll try my best in ielts and a-lvl exam nnt..!ameenn..

I am.. said...

ttba trasa bgga nama aku diuar-uarkan

Norain Ishak said...

ummu, haha.lol.ko watak penting masa tu.haha.

Anisah Zahorin said...

haaaa~~akak congrates~~~walaupun lmbt, nak ucap tahniah gak...tahniah!

Norain Ishak said...

anisah, hehe.terima kasihh!! ;)

mufazai said...

congratzz Ain, aku tumpang gembira (:
walaupun aku tak dapat offer IUMC. Doakan aku second interview PMC

Norain Ishak said...

fariz, thankyou..insyaAllah yang pmc-dublin ni boleh dapat..all de best interview.be confident,be natural and jgn lupa hands movement,itu penting!and smileeee! ;)

mufazai said...

Amin2. hand movement tuh one of my skill. haha

Norain Ishak said...

fariz, haha.okey2.but, smile tu bukan skill kau kan?hahaha.