Wednesday, January 19, 2011

Kahwin Semasa Belajar, Bajet Cool Dan Curang.


Assalamualaikum.

Aku terdengar ada seorang kawan aku di ky ni nak kahwin before fly. Kesahihannya aku tak tahu lah pulak. Sebab aku tak tanya pun. Lepas tu aku terdengar lagi kononnya adalah kawan aku jugak kisah sebab budak tu nak kahwin. Tak silap aku Erna. Haha.

Aku pulak? Aku pulak tak kisah pasal kawen-kawen things. Sebab aku tak kisah tu lah yang buat aku tegar untuk further medic. Paling muda pun nak kahwin umur 26 tahun. Pastu ada gak member aku cerita kawen lah time belajar.

Gila. Dengan nak studynya, dengan komitmen dengan husband, dah tu kalau termengandung ker. Aiseyh. Banyak punya hal. Baik habiskan belajar dulu. Graduate elok-elok and then kerja elok-elok, baru kahwin.

Waktu time cuti sem hari tu, kakak aku yang first, tak habis-habis pesan, "dah pergi belajar oversea nanti, sambil menyelam minum air, jangan duk menyelam je tapi tak minum air". Ceh. Orang pesan lah suruh belajar rajin-rajin, ini pesan suruh cari husband sekali.

Pastu, mak sedare aku menyampuk pulak dah, "time kerja nanti bila masanya nak carik husband". Pastu kakak-kakak aku pulak sokong makcik aku tu. Aduhai, kelam-kabut lah diorang. Ahah.

Biarlah buat masa ni aku cool-cool je, malas nak flirt-flirt tak tentu hala. Plus, hati aku ni cepat curang bila aku admire kat orang. Tak caya, tanya lah jiran bilik aku. Takpun tanya Minye, dah sedia paham penyakit curang aku ni.

Kawan aku tanya, bila nak stop sifat curang bila crush kat orang ni? Ahah. Agak-agak korang bila eh? Teka dulu, baru baca jawapan. Jawapan sengaja dikelirukan agar barulah nampak macam jawapan. Adeh.

Sekian, wassalam.

Jawapan : AHAH.uka erimda, erimda uka gnay gnaro iapmas.

8 comments:

nina mazlan said...

haa,mmg ena nak kawen pon.hee :p

Amanina said...

aku setuju ngan jawapan ko :D

emm, kawan2 kite dak tepen takde yg kawen ke? budak2 yg ex-langkawi banyak dah bunyinye.

Norain Ishak said...

erna, gatal.masak dah reti ker haa?haha.

hanis, haha.genius do dapat baca jawapan aku. oho budak tepen.ari tu min citer si timoh ldp nak bertunang dgn si roqhib.tak tahu lar..

Nur Areefah said...

kalau dah ada orang lamar, dan yakin dengan agamanya, seeloknya dipercepatkan la yeeee ^_^'

tak sabar plakkssss :P

Norain Ishak said...

nur, haha.ceh,cakap mcm tak lama lagi jer nak kawen.huahua.ajak aku, ok.

zahir said...

ak dah menyelam ... tpi tak timbul2 camne tuh...

M. Faiz Syahmi said...

jaga-jaga.. tak kahwen pun boleh termengandung sekarang ni...

mintak dijauhkan la semua tu ye dak.?

aku rasa kau bukanlah sebernafsu orang lain yang aku sangka. :)

woh. semua terpulang pada hati memasing la kan.? if rasa akan pegang teguh dengan ikatan pucuk muda ni., haruslah diteruskan. kang jiwa merana sapa lak yang susah nanti.. heheh.

Norain Ishak said...

zahir, haha.menyelam kat canada ker haa?haha.mungkin akan timbul di lautan malaysia kot.oh ya, dr. cinta ain sedia membantu.haha.

faiz syahmi, haha.skarang aku jamin xde ikatan la.but, tak tahu la pulak en kalo after belajar,aku buat surprise kat mak aku suh buat kenduri.haha.