Saturday, October 30, 2010

Merayau-rayau Di Tg Malim Selepas Mencekik Minye

Salam. Petang tadi, aku rasa macam nak cekik seseorang iaitu cik Minye. Seenak minuman hot choc jer dia komen. Huahua. Tapi aku kan baik, mana sampai hati nak cekik-cekik orang ni en. Nak jadi doktor, caring kot! Ahah.


Persoalannya, kenapa aku rasa nak cekik Minye? Ini kerana komen beliau di fb hampir-hampir saja nak buat aku sorok muka bawah meja lab chemistry. Aduhai. Saja je beliau nak memalukan aku. Oh ok. Mengikut kamus Sanggojae, malu ialah situasi di mana kita tidak mahu orang tahu kita melakukan sesuatu perkara. E.g. stalking orang.


Actually, kalau Minye yang tulis apa-apa pun, aku tak kisah. Takut bebudak ky je lah kang terkejut beruk. Huahua. Btw, Min, hari ni entry speciol untuk kau. Bawah ni printscreen bila aku kelik 'see friendship'.



Pandai fb letak gambar aku and minye berdua.


Ke hadapan Minye yang disayangi, first of all, thanks. Thanks a lot sebab sudi luangkan masa mendengar gelak tawa, dan hiba tangis aku eventho kau tak nampak aku pun. Especially this week, terima kasih sebab layan perasaan jiwang aku yang suppose nya aku tak perlu jiwang pun. Emo je lebih en.


Minye yang obes, ketahuilah bahawa aku merindui saat-saat kegilaan kita kat taiping dulu. Walaupun kau sombong dengan aku dulu, tapi aku berjaya merobohkan dan membinasakan tembok kesombongan kau. Haha. Sastera gila ayat aku ni! Dan akhirnya, kita sama-sama dapat menikmati nikmat kesengalan. Tak gitu?


Akhir kata Minye yang sengal, jangan sesekali dikau membocorkan rahsia-rahsia kita berdua di khalayak ramai mahupun khalayak fb. Kalau kau terbocorkan lagi, aku takkan 'remove/report/block this person', aku suruh kau belanja aku McD, KFC, Pizza, Dominoes, Kenny Rogers, sizzling mee and bla bla. Kau tahu kan, aku kan suka makan.


Itu jer dari aku. Kesimpulan hari ini, jangan cekik rakan anda jika mereka sengaja atau tidak sengaja memalukan anda. Oh one more story,selepas keinginan mencikekik Minye hilang, aku merayau sekitar pasar-malam Tanjung malim, so, nak capub sikit gambar tunggu teksi di ky. Eheh.


Maisarah, Erna and Najwa, pose tunggu pakcik Rosli.


Mai dan Erna bergambar bersama model Baju Muslimah, Ains Sanggojae!


Btw, abaikan kegedikan gambar di atas. Haha. Sekian, salam.

4 comments:

minYe said...

haha~mule2 aku x paham kot.. sbb aku x taw la yg bdk ky tu taw.. haha~ aku lupe seyh.. biler borak ngan ko, mmg sume kuar.. aku pon terlupa.. hehe.. maafkan kwn ko yg sengal ni..
btw,"aku berjaya merobohkan dan membinasakan tembok kesombongan kau."
ayat ni mmg plg x ley bla. aku mane reti nk tego2 org ni.. bukan sombong tp x taw cmne nk tego org.. ahaha.. aku lemah bab ni!

Ar. Pedophile said...

suroh die belanje ko tony roma skali.
ngeh3

Norain Ishak said...

minye, haha.ye ye aku maapkan kesengalan kau minn..

faiz syahmi, tony roma?sejenis makanan atau sejenis kedai makan?

Ar. Pedophile said...

kedai makan.
jual rib and steak.

sangat sedap bagi peminat western. :)