Saturday, October 23, 2010

Inilah Perempuan Melayu Terakhir ( Marathon)

Mari Ber-marathon!!


Salam. Oyeah. Dah kurus weyh. Dah marathon 7.2km tahu tak?! Okey-okey. Actually hari ni kolej aku ada marathon in conjuction Health Awareness Week. So, kena lari-lari lah. Last year aku tak pergi, aku skip sebab nak pergi reunion. This year kena pergi lah, coz nak rasa macam mana marathon kat Lame Bar Berry Inn ni.


Tapak kaki i injured! Haha!


Kitorang yang perempuan start lari dulu aroun pukul 8.15 camtu kot. Girls kena gather kat guard house. Misi aku memang taknak menang pun, so, just duduk kat belakang-belakang jer lar. For the first and half kilometer, tahan lagi lah nak jog and jalan. Dah lepas tu, jalan memanjang.


Well, nama pun Health Awareness Week kan, kena lah jalan-jalan. Kalau lari-lari, tak dapat nak menghayati keindahan alam ciptaan Tuhan en. Pastu hirup udara segar dengan penuh ketenangan, bukan tercungap-cungap. Hehe. Actually, ni alasan untuk orang yang tak kuat stamina jer.


Dah 7.2km, sampai lah ky semula. Tak dapat nombor pun. Huhu. Takpe lah, yang penting participate en. But, yang tak bestnya, kaki aku melecet and sakit. Jalan terhincut-hincut macam apa jer. Dah lah nanti lepas ni nak balik PJ naik train. Kalau ramai orang, konpem-konpem kena diri. Adehh.


Mas & Najwa posing umpama atlet negara.


Oh, paling tak boleh blah, aku, MAS AFIQAH, dan najwa dengan bangganya jadi among girls yang last. Apa tak bangganya, jadi perempuan melayu terakhir...................marathon! Bangga tak bangga. Apa-apa pun, sangat enjoy journey hari ni!


Okey lah, tu jer cerita hari ni. Sekian, korang pun yang kaki online tu, pergi lah exercise kat luar rumah tu, tak sihat duk depan laptop memanjang. Ahah. Orite, salam.


4 comments:

miss sadiq! said...

dah lame kowt x marathon..
last marathon time skola rendah..
hehe..

Norain Ishak said...

sadiq, uit, climathon kat tepeng ko tak pegi ker dulu??

Ar. Pedophile said...

marathon ngan merentas desa laen ae.?

Norain Ishak said...

faiz syahmi, same jer lahh..