Thursday, October 7, 2010

Am I Mentally Retarded?


Retarded : Erna, Ummu, and lu pikir la sendiri.


" seems dat u ni mmg ana, joanna. haha. confuse eh? sbb ko suke mende yg ko x pena ske b4 ni, right??"


Salam. Siapa ana or joanna? Itu watak dalam 5 Tahun 5 Bulan. Ala, novel sweet nukilan Hlovate tu lah. And that's dialogue came from Min kepada aku. Dialog untuk orang yang sedang mentally retarded.


Mentally retarded? Retarded sebab suka somethings yang before ni aku tak pernah kisah, tak pernah pikir. And sekarang ni aku kisah dan aku pikir pasal somethings tu. Bila dah tersedar, aku rasa mereng pulak otak aku.


And one of the somethings tu, sampai dah termasuk dalam mimpi. From my experience, kalau sampai masuk dalam mimpi, means that aku selalu sangat pikir pasal sesuatu itu during conscious brain, and akan diulang tayang semasa minda bawah sedar.


Bukan mental je macam retarded, perangai pun macam retarded. This week aku tak tahu kenapa aku asyik rasa nak senyum, nak gelak, nak sakat orang, nak buat selamba, dan nak act as a sengal person. Hormon disoders?


Orite. That's all for today. Later kalau aku rajin, aku update lagi masalah penyakit 'retarded' aku ni haa. Sekian, and aku harap penyakit retarded ni tak berjangkit. Salam.

4 comments:

Nina Mazlan said...

waaaaaaaaaaaa,,,layout ain! :DD *gelak guling2*

malulah.hee *gelak tutup mulut :P*

mInYe said...

yeah, u can say dat.. hormonal disorder.. because changing from a girl to a lady phase.. dats a big of wow, WOW~heee..

Ummu Safiyah said...

hahahhaa.sengal lah ain.. muka cm apa dah, siap jd layout blog.

Norain Ishak said...

erna & ummu, lol.ingat senang ke aku nak letak muka engkorang jadi layout.sebab korang comel la aku letak jadi layout tahuu.

min, haha.lady ayu bak kata hanis.ceit.!