Sunday, August 1, 2010

Tamally Maak..


Salam. Pagi yang indah. Sambil-sambil buat latihan Maths sebab esok ada test, aku pun dengar lagu kat henpon. Tak tahu lah dah berapa kali aku ulang lagu Baby Baby tu. Dah bosan, aku godek-godek playlist lain. Sekali tanpa sengaja henpon aku memainkan lagu Tamally Maak nyanyian Amr Diab. Korang tahu ke lagu tu? Aku baru tahu selepas google-google around.


Lagu ni best dan sedap ditambah pula dengan suara Amr Diab yang membuatkan aku terasa di awang-awangan. Dengan lirik dia yang, serius, jiwang dan romantiko de amor. Lirik yang bisa membuatkan hati terpesona. Pastu, bila layan lagu ni, rasa macam jatuh cinta pulak. HAHA. Okey-okey, abaikan ayat tersebut.


So, kalau yang tak tahu lagu ni, sila lah download untuk mendengar ataupun berjumpa dengan Cik Youtube untuk maklumat lanjut. Lirik pun boleh cari kat google. Untuk entri ter-jatuh hati hari ni, aku nak letak lirik yang ditranlatekan dalam bahasa Inggeris.




Tamally maak : I am always with you
We law hata ba eed any : And even when your far away from me
Fe alby hawak : Your love is in my heart

Tamally maak : I am always with you
Tamally fe baly we fe alby : You're always on my mind and in my heart
Wala bansak : I never forget you
Tamally waheshny : I always miss you
Low hata bakoon waiak : Even if I am with you

Tamally habibi bashtaklak : I am always longing for you darling
Tamally alaya men badlak : I always need you and nobody else
We law hawalaya kol el doon : And if I'm surrounded by the whole world
Ta ool ya habibi bahtaglak : I still need you, my darling

Tamally maak : I am always with you
Maak alby, maak rohy : You have my heart and my soul
Ya aghla habib : My most precious love
Ya aghla habib : My most precious love

We mahma tekoon baeed any : And no matter if you away from me
Le alby areeb : You are close to my heart
Ya omry el gai wel hader : You are life in the future and the present
Ya ahla naseeb : And the most beautiful of fates

Sumber Lirik : ST Lyrics


Jiwang karat ke tak lirik tu? Para players, lelaki mahupun perempuan, lepas ni boleh lah nyanyikan lagu Amr Diab ni dekat mangsa-mangsa anda ya. Okeylah, sekadar nak berkongsi lagu jiwang untuk korang-korang yang juga berjiwa jiwang macam tuan blog ni. Sekian, tamally maak... Salam!


6 comments:

Ummu Safiyah said...

haha.. erna pun sama.. sik2 baby2 ja..
jangkit btul lah..

shafiq said...

shahir nyanyi lagi sedap. huhu.


My latest entry : Lukisan Yang Hyperrealistic

safiamira said...

like2
tak kesah la sape nyanyi.. lagu ni memang best =))

norain ishak said...

ummu, erna tiru aku doe.

shafiq, ye ke?x penah lak dgr dia nyanyi.tapi sore amr diab dah cukop best.

safiamira gimme five!

.:iezy:. said...

kite slalu dgr lagu nih before fly ke egypt..
bajet2 nak blaja bahase arab dgn lebih mendalm lah..

tapi, ble sampai mesir.. satu lagu arab pun kite x dgr..

if dgr pun dlm teksi je..
huhu..

p/s; amr diab mmg penyanyi femes. + nancy agram juga.. lagu diorg best2.. :)

norain ishak said...

iezy, haha.lagu ni bile dengar feeling betul.hehe.