Monday, August 30, 2010

Apakah itu MyConstitution..?


Salam. Esok is Merdeka Day! Merdeka! Merdeka! But, actually, tak merdeka pun. Dari segi aspek tak patriotik, bagi aku, merdeka means I am free from doing anythings. Maknanya, aku tak payah buat homework, tak payah buat itu ini, tak payah sakit-sakit sendi basuh baju and bla bla bla.


Alright, sebab esok merdeka day, mari kita bercerita pasal perlembagaan. Korang tahu tak perlembagaan tu apa? See, semua garu-garu kepala carik jawapan. Don't worry, kalau korang berminat nak tahu pasal perlembagaan negara or dalam bahasa Omputihnya MyConstitution, boleh klik gambar dekat bawah ni.




Dalam website ni, korang akan lebih mengetahui apa hak korang as Malaysian citizen. So, apa lagi, pergi check it out, ok!


Unfortunately, walaupun esok memang Merdeka day, aku tak merdeka. Sebabnya there is a lot of things to be done tomorrow. Paling penting the Personal Statement because by Wednesday, aku nak kena bagi kat Mrs B and Miss Rena untuk disemak.


Tak cukup dengan tu, homework maths yang berlambak. Homework biology lagi. Homework calculations chemistry lagi. Pergh. Oh tambahan, folio Malaysian Studies lagi and dengan nak kena study Malaysian studies lagi. Sakit otak aku pikir macam mana nak buat semua ni dalam masa yang ditetapkan.


Okeylah, nak basuh baju. Pergh. Tak merdeka betul la kena basuh baju tanpan bantuan mesin basuh. Uhuh. Sekian, salam.

3 comments:

~HuSnA ZuBiR~ said...

ala..basuh je la...exercise sikit tgn tuh :P

norain ishak said...

husna, abes lah kasar tangan i nanti.haha.

norain ishak said...

husna, abes lah kasar tangan i nanti.haha.