Saturday, July 24, 2010

The Mama's Boys & The Daddy's Girls


Salam. First of all, nak cakap, welcome juniors Diamond, the house of courage ! Eventhough diorang tak baca blog aku pun, aku still nak tulis jugak. Ahah. Well, aku sangat menyenangi dengan semua juniors Diamond. Mereka cantik, hensem, jelita, cute, smart dan juga sweet. Dan aku pulak sebagai seniors, cuba nak jadi senior penyayang kepada mereka. Hehe.


Ini super junior. Bukan junior aku sebab diorang tak hensem.


Apa yang mengagumkan pasal juniors Diamond ialah, most of them reti sport. So, paham-paham je lah, ini memudahkan urusan mencari players untuk game basketball ke, netball ke, apa ke. Dan yang paling best, diorang ni semangat gila ! Semangat mengalahkan seniors perempuan mereka yang control ayu. Haha.


Pastu diorang ni pun bukan jenis yang gedik-gedik macam ada junior satu house tu. Ada ke main basketball pakai seluar tu, baik tak payah pakai. Haa, ni kan dah keluar ayat kasar ni. Serius, memang menyampah gila. Aku anti sikit gedik-gedik ni, kalau manja-manja, tahan lagi lah. Maklumlah mereka kan comel-comel.


Tadi, ada first house meeting among the juniors diamond. And then they were divided into groups and kena mintak sign exco dalam list yang diberi. Ada seorang boy ni. Haha. Dia dengan jujurnya cakap, I am a Mama's boy. Hahaha. Lawak gila lah budak ni. Jarang aku dengar anak mak mengaku dia anak mak. And paling tak boleh bla dia cerita dia menangis kat airport.


Haish, ada lagi yang anak mak zaman kini. Budak pelik-pelik macam ni, memang aku tak lupa nama lah. Juniors lain, ada lah beberapa orang yang aku masih ingat. Yang lain tu, nanti ada apa-apa house punya aktiviti, konpem aku tanya balik nama diorang. Papepun, aku sangat seronok ada juniors sekarang. Eheh.


Induction week for juniors memang buat aku flash back zaman induction week aku dulu. Morning exercise, talks, house meeting and benda yang sampai bila takkan lupa is samurai. Serius, takkan lupa. The violence, the horror, masih menghantui diri. Ewah. Tak boleh cerita sangat pasal samurai, ianya adalah rahsia untuk mereka yang bergelar KYUEMians. Haha.


So, itu lah coretan hari ini. Tak sabar nak tunggu batch anniversary organize by the juniors. And again, aku akan teringat aku jaga makanan waktu event tu last year. Oh sorry, aku sangat sentimental kalau bab-bab teringat ni. Okeylah, salam.

7 comments:

Nur Areefah said...

cun?ble aku jadi junior kau? =.=

Zairie Husin said...

ramai nyer tea die nie :D

my recent post:
0h! pemikiran kita sudah berubah rupanya..!

norain ishak said...

nur, kau kan comel.ofcoz leh jadi junior aku.meh dtg ky.haha.

zairie, name pun super,memmang ramai ar.

zulikhwan said...
This comment has been removed by the author.
zulikhwan said...

canteek blog :-)

mInYe said...

hahaha.. ain, da jd senior.. ko jgn jd mama's gurl plak.. hahaha

norain ishak said...

zuli, lah, baru skang nak puji.haha.

minye, banyak mama's gurl.btw, mama's boy to cute.haha.