Thursday, July 22, 2010

Leonardo diCaprio yang Caring


Salam. Jam pukul 2 pagi. Apa kejadahnya yang aku buat pagi-pagi buta ni. Dah lah esok kelas pukul 8 pagi. Dengan homework Chemistry yang aku tak paham macam mana nak jawab. Haish, pening-pening but maintain cool, okey? Ni juniors punya pasal. Haha. Taklah, aku sayang juniors Diamond lah.


Diamond. House of Caring and Courage.


Hari ni macam-macam benda yang buat aku happy. Sebabnya hari ni aku jumpa Leonardo diCaprio. Aku jumpa dia berlakon dalam movie Blood Diamond waktu kelas IELTS. Aku dah lama gila tak tengok dia berlakon. So, agak teruja dan excited. Haha. Bila comparekan lakonan dalam movie ni dengan Titanic, huh, sangat berbeza.


Comel kan.


Apa yang berbeza? Dalam Titanic, muka dia biasa dan cute sikit. Almaklumlah zaman muda. Tapi dalam movie Blood Diamond, macho dan hensem walaupun wataknya kali ini bukan jiwang-jiwang tapi ganas sikit. Nampak lebih berisi dan tough mungkin dan tak slim macam dalam cerita Titanic.Slim tak berapa nak smart. Ahah. Aku dah jadi pengulas filem pulak.


Penyeludup berlian yang smart.


Satu part yang best adalah waktu Leonardo diCaprio, seorang wartawan perempuan yang sweet dan seorang lelaki kulit hitam tiba-tiba kena serang dengan pemberontak kulit hitam. Kepala perempuan tu macam ada kesan darah, tak silap aku. And Leonardo dengan penyayangnya tengok-tengok kepala perempuan tu, kot-kot berdarah. Eceh, caring betul lah.


Ni bukan scene caring, tapi scene sedih weyh.


Caring dia special sebab dalam cerita tu kita sedia maklum watak dia macam jahat sikit. Tak pasal-pasal aku dah jatuh hati dan sengih-sengih waktu tengok movie tu dalam kelas. Haha. Aku teringat kat Nur, caring ni ada dua jenis. Caring yang gatal and caring yang, erm caring yang tak gatal lah kot. So, dalam kes ni, aku klasifikasikan caring tak gatal.


Cool lah.


Haih. Entahlah. Aku suka scene-scene caring dalam movie. Before ni pun aku pernah cerita dalam entry Crush in Crash. Sekejap-sekejap jatuh hati. Apa kes entah. Memang lumrah perempuan ke suka sikap caring ala-ala Prince Charming ni? Eh, aku rasa lah, kalau Prince Charming tak hensem pun tapi ada nilai-nilai ke-caring-an, mesti orang suka dia kan?


Kesimpulannya, caring lah dengan bijak. Aku caring jugak. Haha. Tapi malas nak show off. Aku simpan je lah ke-caring-an aku sampai aku dah masuk med school. Ahah. Hurm, actually ada banyak benda nak cakap, takpelah, ngantuk sudah. Sekian, salam.


6 comments:

Farid MOFASAD said...

saya lagi hensem!







>>_________<<

norain ishak said...

mofasad, a'ah hensem gila.haha.

zairie said...

x encem pon die.. hehe

my recent post:
SPONGEBOB PUN ADA SPONGEPEDIA??

norain ishak said...

zairie, dia memang tak hensem, tapi menarik.haha.

virgo_blue91 said...

aku rase sekarang ni aku patut lanyak ko sampai PENYEK!!!! hampesss~ hipokrit tol kate tak nak jadi blogger tegar...siap ah mase jumpe nanti!!! hahahaha *tanduk dah tumbuh nie*

norain ishak said...

jannah, sampai ke hati nak penyek aku?