Tuesday, June 15, 2010

sometimes, you just feel stupid


salam..hari ni hari yang gembira..aku senyum sentiasa..eh eh, actually hari-hari aku senyum kot..bukan takat senyum, gelak macam orang gila..tambah-tambah hari ni gelak macam apa jer bila sembang dengan yasmin yahaya yang obes tuh..obes kan min?


tu dia min yang obes..!


so, maxis yang kedekut tu pun bagi call free hari ni..satu hari jer..sebab tu aku kate kedekut..bagi lah sebulan ker setahun ker..ceh, banyak songeh! so, aku hanyaa call si budak farah ho dengan yasmin jer..budak lain suma dah murtad dari maxis pakai celcom..cis!


sembang ngan min bagai nak rak..selalu nya texting2 jer, nak bila dah bercakap, apa lagi, macama orang dah dua puluh tahun tak bercakap..ada jer benda nak cerita..pasal itu lah, pasal ini lah..seronoknya! rasa hari ni hari paling banyak aku bercakap..


wish of the year..!


oh yer, terima kaseh semua yang wish..aku ni punyalah penyayang, setiap org wish kat facebook, aku reply..walaupun sekadar wish di fesbuk, hati aku dah gembira..orang yang aku tak expect, wish besday aku gak..orang yang aku expect wish, tak wish..takpelah, takkan nak paksa suruh wish pulak kan?


sekarang ni, perut aku sangat kenyang..tengah hari lunch kfc dengan cheesy wedges..haha..cheesy wedges large tuh..hentam sorang-sorang..apa tak kenyangnya! dah tu petang tadi ada farewell taekwondo, makan lagi..alamatnya, berat aku akan naik lagi lah..eh, esok pun ade farewell party lagi..farewell untuk senior diamond.......


tetiba teringat welcoming party yang senior organise untuk kitorang..kali ni, turn kami pulak..haha..teringat waktu party tu, jumpa ngan petfamily, cam bengong jer..kesian petsis aku yang bakal jadi next top model dapat petfamily yang tak reti bergaya nie..aduhaiii..


yeah, during induction week..



pastu main satu game apa tah..macam budak terencat pun ade gak waktu..tak boleh lupa kena bash dengan senior..kena simbah air..air dari mana dorang tadah pun aku tak pasti..habis basah junior2..kesian kami..


waktu bincang2 pasal farewell, otak aku dah terpikir-pikir nak balas dendam balik kat senior diamond esok malam..!haha..tengok, siapa kata aku ni budak baik, aku ni kejam sebenarnya..untuk junior tahun depan pun, dah siap plan nak bash dengan apa..cewwah..!aku cuma belajar dari senior jer..hehe..


kalo dah cakap pasal welcoming party last year, pikiran aku automatik teringat kat induction week..aku cuma nak cakap, aku benci induction week..rasa macam budak tadika jer..nak kena mintak sain lah, nyanyi lagu heal the world lah, ldk lah, kononnya aktiviti nak merapatkan hubungan lah..


paling tak boleh lupa suatu malam itu..ooppss..lupa pulak..malam itu sangat rahsia..tapi,i want to repeat one more time, aku rasa sangat bodoh gila pada malam itu.fullstop! pastu teringat lagi terjerit-jerit bila senior tanya "batch 12?" pastu kitorang yang blur-blur ni jawab "support!"..supportnya lah!


haih! aku tak sabar nak jumpa junior..bosan tengok muka batch sendiri ngan batch senior..diorang pun mesti bosan tengok muka aku jugak..dan tak sabar tengok junior waktu induction week nanti, mesti kelakar tengok gelagat dorang..pakai nametag yang besar pastu skema gila..!


haish..aku ni pantang termenung kejap, ade jer yang terbayang-bayang diminda..takde gambar waktu induction week sebab waktu tu aku gune henpon zaman paleolitik..waktu tu, laptop pun tak bawak lagi, so tak update kat blog..jadi, selepas setahun sudah benda tu berlaku, baru aku nak cerita..haih!


sekian, maaf buat korang bosan bace entry mengimbau kenangan ni..aku memang dilahirkan menjadi seorang blogger yang suka teringat zaman lalu..salam..

6 comments:

mInYe said...

hahaha..aku taw ko rindoo sama aku.. thanks for calling me.. nanti pi taiping, dlm bas sembang lagi.hahahaha..

norain ishak said...

@ min-ala, ko lagi rindu kat aku kan?cakap je la min.jgn nafikan macamana addin menafikan perasaannya pada benz.huahua!

Nur Areefah said...

slmt bufday!!

norain ishak said...

@nur-mekaseh nur..

Afiqah Azlee said...

aku mmg tak sabar nak tunggu junior next sem "kena" malam tu, hahahaha.

norain ishak said...

@ mas- belum sempat junior, senior kite dah kenekan.haha.