Wednesday, June 9, 2010

senior ky dah boleh melompat


Salam..esok last paper for AS Level..paper mcq chemistry..ada lah buat past paper sikit-sikit..tapi takdelah study bagai nak rak..sebab ari tu dah study untuk paper 2 chemistry..
walaupun last paper, tapi aku takde lah rasa gembira gila..rasa macam biasa jer..sebab tahun depan, still ade exam lagi..so, takyah nak poyo nak kata, "saya sudah merdeka! "..



senior ky je boleh lompat macam ni!


result keluar bila ekk?dengar kabar angin bulan ogos..entahlah..dalam hati ni cuak nak mampus..aku tak berapa konfiden sangat nak dapat stret A..orang kata, kita kena konfiden..tapi, aku yang jawab, aku tahulah tahap mana konfiden nak dapat stret A tuhh..


kalo dapat stret A, alhamdulillah..kalo tak, err, err, kena re-sit lah! nak masuk medical school dengan grade ABB, kirim salam lah.. atleast stret AAA.. stret AAA pun tak menjamin lagi..nak kena tengok jugak performance waktu interview..


aku mengeluh.ceh,cam ayat cerpen pulak dah.next sem, memang banyak benda lah kena buat.. personal statement, mock interview, forum med and apa-apa lagi yang bakal muncul tiba..kena ready je lah sepanjang mase..tak cukup dengan aktiviti akademik, aktiviti house lagi..komitmen weyh!


semalam dan hari ni, aku busy tour website yang related ngan med school kat ireland. taknak pergi uk lah plak. tapi, waktu interview dulu, memang aku kata nak g ireland pun, bukannya uk.
pastu aku teringat lah satu blog akak yang tengah study medic kat UCD.. jelajah entry-entry dia yang related dengan life as medic student.. seronoknya life beliau buat gp placement kat hospital..


senior mara aku kat sini dua orang nak pergi ireland..diorang apply through Irish University & Medical School Consortium..IUMC name singkatan je..macam best jer..nak tahu pape pasal ireland ke med school ker, klik gambar bawah nie .. oh pasal blog akak tuh, ini LINK BELIAU ...



okeylah, itu je update hari nie..malam ni ade bbq plak ngan x-exco n exco house..menyampah!buat mase tak kena.dah lah aku nak exam esok..hishhh..blah dulu..salam..

3 comments:

monica said...

good luck tau.. =)

wany said...

yey.da nk hbes.hee..tahu xpe.rse cm xdpt je A tu.ahha

norain ishak said...

@monica- thank u monica..

@wany-skang ni bertawakal je lah..orang kate kalau bertawakal ni, bila tak dapat apa yang dihajati, tak kecewa sgt..