Thursday, June 17, 2010

respek yang hilang


salam...hari ini aku dapat tahu skandal terbaru dalam kolej..skandalnya dah lama, tapi sebab aku ketinggalan zaman, aku baru dapat tahu sendiri apabila menyaksikannya di depan mata sendiri..cewwahh..!ayat poyo tak hengat.....


couple?aku tahu, orang dah bosan bila cakap pasal couple..orang akan kata, ala, lantaklah diorang, asalkan bahagia..aku tak kisah orang nak couple dengan orang itu atau orang ini..tapi bila skandal yang aku tahu ni melibatkan orang yang tak disangka-sangka, terus respek aku lenyap dari orang itu..


"hello bang..abang dah solat..?"


respek..apa itu respek?aku mendefinisikan respek itu bila seseorang itu kelakuannya tak seperti orang lain..contohnya kalau orang lain sibuk bercinta, bercouple dan sebagainya, tapi budak ni kononnya nama Odah, Odah ni tak bercinta, tak bercouple pun..kerjanya study jerr..jadi, aku respek gila kat Odah ni sebab tak terikut-ikut dengan budaya remaja zaman sekarang..



tapi satu hari ada seorang lelaki bernama Odih, berjaya membuka hati Odah untuk bercinta..so, bila bercinta pun, main calling-calling..main texting-texting..sekarang, Odah tu pada tanggapan aku dah jadi sama macam orang lain..takde specialnya..so, hilanglah respek aku terhadap Odah...


kalau hubungan Odah dengan Odih berkekalan hingga jinjang pelamin, takpe lah jugak..tapi kalau tak, aku rasa kesian kat Odah tu..si Odih tu pun dengar kabar seorang player..aku tak tahu lah play-boy ker, play-football ker, play-basketball ker, play-netball or what-so-ever...


aku cuba jugak untuk bersangka baik waktu melihat mereka berdua yang berada dalam jarak sejauh kira-kira 30meter sambil masing-masing sedang bergayut(bukan bergayut kat pokok yer)..mungkin Odah tengah call mak dia agaknya..dan mungkin si Odih tengak call kawan dia..tapi, bila melihatkan kedua-duanya serentak berlalu dari tempat mereka bergayut, salah aku kah bila aku bersangka tak baik..?


itu jer lah nak cakap...asalkan mereka bahgia..akhir kata, kurangkan kontroversi, tingkat kan prestasi....salam..

7 comments:

mInYe said...

aku pun no komen kalo bab camni. terpulanglah pd diri masing2...

norain ishak said...

@ minye- haha.siyes min.aku cam tak caya giler doe..nanti ar aku chit chat ngan ko dlm bas t.

Afiqah Azlee said...

haha, kalau kau susah nak percaya, aku ni lg lah susah :P

virgo_blue91 said...

InsyaALLAH kite same2 berdoa agar Allah memelihara odah daripada tipu daya si odih...:)

Anonymous said...

siapa si odah dan odih ni?

nina mazlan said...

asalla bagi nama odah dan odih?sedey ena taw.ha3.. :D

norain ishak said...

@ mas-aku tak percaya cinta.aku tak percaay C.I.N.T.A.haha!
@ jannah-sama-sama jannah..
@ anony-nama mereka terpaksa dirahsiakan..
@ ern- takkan nak bagi nama erna and erni pulak..