Thursday, June 24, 2010

ini bumi yang ku pijak mrsm taiping


assalamualaikum dan salam sejahtera..hari ni hari yang sangat menyeronokkan! cewwah..poyo tak hengat..tapi memang betul per..seronok dapat jumpa minyeye yang obes tu and kaklong wani yang bajet comel itu..haha!


perjalanan selama 3 jam setengah from duta ke kamunting menggunakan bas transnasional bukanlah perjalanan biasa..aku and minye bersembang sepanjang jalan..pung pang pung pang bersembang..haha! kalau record, dah boleh jadi drama kat tv kot..!


sesampainya ke kamunting, jumpa kaklong..and then naik cab pergi serang maktab..serius, bila sampai maktab, aku rasa gayat aku tahap gaban..sangat gayat kot..!melawat ko-op..melawat dewan selera, psp, melawat blok dari luar sebab students still ade dalam blok, jalan2 kat makmal, kat kelas..huiii..rindu sesangat lah!


pastu jumpa lah pulak dengan cikgu-cikgi..memula jumpa teacher aisyah yang ajar english..teacher ingat nama aku..yuhuuuuu..siap ingat kelas lagi..haha..terharu2..pastu cikgu nasri yang ajar maths pun ada..pastu jumpa ustazah mona..jumpa teacher asma yang ajar bio..teacher asma sporting gila doe..zaman mengajar kitorang bio, serius memanjang..tapi tadi, friendly giler..oh, jumpa cikgu ridzuan gak...sir jauni pun ade gak...


taiping still macam dulu..tapi mungkin lebih indah kot..lebih cantik, menarik, teratarik dan memang da bomb..!ceh..!cuma bila masuk bilik guru, rasa pelik sebab nampak banyak cikgu-cikgu baru...nak tegur, segan plak..sebab bukan diorang kenal aku..


okeylah..cerita banyak pun tak guna..jom g tengok gambar-gambar yang aku snap untuk mengubat rindu bumi mrsm taiping ni, ok..?


surau maktab..apa entah nama, dah lupa..surau ar-ridwaniyah kot..


dewan selera yang makin cun..akak yang jaga ds ni pun cun gak..


taman di hadapan sickbay..


pathway yang dirindui..


pathway menuju ke jalan kebenaran..


kaklong and minye yang jakon sebentar..


pelajar perempuan di larang menggunakan tangga seksi..


kelas 512 yang dah bertukar jadi kelas 515..ceh!


min gayat..kaklong terpegun..


tetap bersepah..


foyer untuk study dan berfoyer-foyer..


menuju ke dewan tidur..opss..dewan kuliah..kantoi!


maktab yang takkan lupus ditelan zaman..


tempat michael-michael berpesta..


kelas 412 yang bertukar menjadi kelas 413..


jalan-jalan makmal sains..


taman makmal yang menghijau..


taiping..!!!!!!!!!!rindu bangat dong...!


kaklong wani..berminat?jangan nak mengarut.sudah berpunya..


minyeye..berminat?sila hubungi 012-3456789..


ayuh kita menuju ke dewan sri larut..!


koop yang indah mewangi..


so, itu lah gambar-gambar untuk tontonan korang..taiping memang mantap lah weyh!sekian, salam..


p/s-tadi kat maktab, nampak seorang junior lelaki.muka dia cam syeikh muszaphar versi budak sekolah.sangat menawan.kalau siti zulaiha jumpa, mesti dia melts.eheh!

8 comments:

nina mazlan said...

rindunya taipingggggg :P
bila nak g nh..T_T

mInYe said...

hahaha..berborak ngan ko dlm bus tadi bukan main lama lagi.. hahaha

norain ishak said...

@ ern-org ajak taknak ikot.huhu.
@ min-haha.entah berapa juta patah perkataan kita bercakap min.

Amanina said...

dengan kelajuan 360km/jam. kalah bullet train. hehe

safiamira said...

banyaknyaa pokok!! suka suka
mrsm kepala batas tak banyak pokok..huhu

norain ishak said...

@ hanis-haha.betul tuh.minye cakap laju.nasib aku cepat tangkap.eheh.
@ safiamira-kepala batas baru lagi kan.mara takde bajet nak tanam pokok kat sane kot.ehe.

Muhammad Burn said...

mrsm pintu bilik air koboi

norain ishak said...

@burn-pintu bilik air koboi?apekah..?x-taiping juga kah?