Wednesday, June 23, 2010

Ecotrip Teluk Rubiah




assalamualaikum dan selamat petang..ceh, skema pulak hari ini..memula nak cakap, aku rindu kat blog aku ni..last aku update 18 Jun kot..ianya adalah satu perkara yang aneh pabila seorang blogger tegar tak update blog selama 5 hari..takpe, hari ni aku update blog..


pemergian aku bersama students biology yang lain ke Teluk Rubiah Beach & Golf Resort selama 4 hari 3 malam adalah satu pengalaman yang sangat menyeronokkan..betul, aku tak tipu..dekat tepi pantai tu..siap ada padang golf lagi..haha!so, hari ni nak cerita lah experience kami...


1. aku group 4, F4, gun jun pyo..?

aku boleh katakan, group aku paling sempoi sekali..cikgu kitorang Mr Jamal..cuba bayangkan cikgu economics kena follow kitorang..?what the fish kan..?kesian Mr Jamal, sebab benda-benda kitorang buat ni satu apa pun takde kena mengena ngan econ..oh ya, group member aku pun semua otak gila-gila...so, tak tension langsung buat kerja sama..ummu, najwa, pika, laila, dalila ngan liana..aku pulak melantik diri sendiri jadi setiausaha tak bertauliah!haha!pegang folder practical 24jam..ada group lain tu, skema gila..dapat-dapat pulak cikgu yang follow diorang cikgu bio, lagi lah stress...


2. makan best, tempat tidur best..

chalet aku 2 tingkat..waktu memula sampai, aku and ummu dah terus berlari cup tempat tidur atas..tidur kat tingkat atas tidur atas katil..ada aircond lagi..hehe..kesian mai, arifah and syakira terpaksa beralah..mereka pun tidur kat tingkat bawah...oh, aku memang kejam..ummu pun!waktu makan pulak, aku and najwa, and ummu, mesti punctual..aku rasa brader yang jaga makanan tu pun prasan kot..muka makan awal..lorh, aku follow jadual jer..budak lain lah yang lambat..


3. practical biology..

ada macam-macam practical lah kitorang buat..pasal soil studies, mammal traps, pitfall traps, ukur diameter pokok, kira berapa banyak insect hinggap kat bunga, pergi kejar rama-rama..tak dilupakan pergi penyu sactuary kat segari..dapat pegang baby penyuu..comel sangat2..rasa nak goreng jer.haha!tapi dalam banyak-banyak aktiviti, kira insect kat pokok selama 2 jam tu yang paling rasa macam orang bodoh gila..!


so, itu lah ceritanya..malas nak cerita panjang-panjang..tapi memang best weyh..!rugi ar korang yang tak ambil bio..free jer kot..!



air pantai yang membiru..tapi tioman lagi biru ar..

salam hari raya dari kami pelajar fari university of teluk rubiah..haha!


"ter"baring di atas padang golf..


poster keinsafan terbaru dari iLUVyou..muahaha..


malam-malam hari...


korek lubang untuk pitfall traps..


teluk rubiah beach and golf resort...


ummu n najwa tekun mengira insects kat pokok bunga...


paramedik sedang membantu dalila yang digigit lintah..


baby penyu yang sangat kiut...


penyu-penyu yang berusia 4-11 tahun..


di tepi pantai yang indahhhh...


gayat sebentar bas kyuem ada dua tv..



video
saksikan wartawan channel aindiary membuat laporan dari Pantai Segari..


sekian, laporan aku untuk ecotrip..salam...=)

9 comments:

Amanina said...

aku pnah main volleyball kat situ! :D

Anonymous said...

no3.kira insect.

karut.kau kira utk sjam ja.

lalachan

norain ishak said...

@ hanis-ye ker?bila masa?
@ lala-haha.aku rindu ayat kau.MENGARUT!

*AFzYim~ said...

semat giler video

norain ishak said...

@ judo-memang smart!smart mcm pelajar bio, kan?haha.

Amanina said...

skola ayah ak pnah wat family day kat situ.

banyak obor-obor ohhh kat pantai tu. tapi syukur ar aku tak kena. :)

norain ishak said...

@ hanis- a'ah.aku ade dgr gak diorang kate ade obor2 tu.aku pun tak kena.tapi syok giler lah tempat tu.takde org pun. suka2. aku n kawan aku menyanyi n melalak macam pantai tu pantai kitorang jer.haha!

Anonymous said...

aku komen ni..sbb aku rindu.

najwa-manipal=P

Saya Piya said...

awww.. hehehe. najwa, aku pn ttba rindu bukak link ni. =D
_ ummu