Friday, June 25, 2010

hari mengepow


assalamualaikum dan salam sejahtera..oyeahh..!hari ni keluar jalan-jalan lagi..hari ni jalan-jalan dengan ahfong, angah and mak...pagi-pagi lagi dah keluar sebab taknak sesak..kl kan?hari bekerja sibuk memanjang jer..so, jom ronda-ronda kl...


1. jalan TAR yang bertar..

kalau gi kl tak gi jalan tar adalah satu yang pelik..macam biasa, pasaraya mydin confirm pergi..bukan beli apa pun, just cuci-cuci mata jeh..sempat beli satu towel mandi tuk bagi hadiah kat firas ammar..

pastu gi jakel kedai kain..dulu kain-kain kat jakel aku rasa agak murah..tapi tadi pergi tengok, mahal semacam jer..kalau mak aku mak datin, lain cerita ar..pastu, aku kan kejam..akak pekerja jakel tu promote lar kain cotton bla bla bla..and then, aku nak sesedap mulut cakap, macam kain lapik meja jer..betul! kain tu macam lapik meja weyh! mahal nak mampus! mesti akak tu berbulu jer dengar ayat aku tatkala itu..ceh!

pastu g kedai kain yang kecik-kecik..lagi syok..lagi cantik..lagi takde rupa macam kain lapik meja..sempat pau dua pasang kain cotton nak buat baju kurung..ingat nak ambik empat pasang, tapi akal mengatasi nafsu, aku ambik dua jer lah..


2. the mall..

pastu g the mall pulak..pergi naik keta ar, takkan jalan kaki from jalan tar pulak kan..pastu pergi satu kedai baju ni..namanye peace collection..baju-baju perempuan lah semua..memang cantik-cantik..mula-mula nak teman mak aku jer beli baju blouse baru sempena hari ibu yang dah lepas tu..tiba-tiba......

aku ternampak satu baju kurung yang aku tak pasti moden ke tak moden..aku dah terpikat..cewwah..!belek harga, mak aihhhhh..pastu kakak aku sibuk suh g try..aku pun try..cun doe..ok, bukan aku yang cun..baju tuh ok..pastu buat muka kesian kata mak aku..dannn, aku berjaya memiliki beliau..

tak cukup pau baju, gi tengok-tengok kasut..kasut aku macam nak tercabut dah..haa..kalo carik kasut, ni yang problemo sikit..kalau carik baju, ok lagi..carik kasut payah sebabnya kaki ni lebar..tu lah mak aku, tak bengkung kaki waktu kecik, kan dah terlebih membesar tapak kaki..!walaubagaimanapun, aku berjaya jugak mengepow sepasang kasut...


3. capitol cinemas yang dah bertukar jadi gudang

kakak aku bawak kitorang gi situ sebab nak beli barang untuk besday party firas ammar..aku pun gayat..sebab gudang dia gila pelik...pastu mak aku cakap lah, dulu tu cinema..capitol cinema..tempat mak and ayah aku tengok movie dulu..haha!

oh, aku jugak sempat mencurik dua majalah..majalah remaja ngan majalah dara sebagai bahan bacaan tambahan cuti semester ini..


so, meh kira berapa banyak perbelanjaan aku hari ini..
rm12.90+rm50.00+rm89.00+rm69.90+rm10.00=rm231.80 melayang-layang ke udara...


operasi merompak duit dari maybank..


aku geram tengok baju-baju kat sini..


cinema yang bertukar menjadi gudang..


teruna dan dara..


hasil tangkapan hari ini...


sekian, selamat berbelanja..elakkan boros..err..aku dikategorikan boros jugak ker?..salam...!

6 comments:

@pEaCE@ said...

haihhh.. skang nih 100 tu da cam 10 hengget jer... cpt jer abis... hahaha

norain ishak said...

@ peace-memang betul..!sekarang value sebenar duit dah jatuh.coming soon 100 mungkin jadi seposen jeh.

miss sadiq! said...

huyyoo..!
banyak nye shoopppingg!
mesti puas kan? hehe. :p

miss sadiq! said...
This comment has been removed by the author.
mInYe said...

ain gemok~~~~~~~~~~~~~~~ suke melantak~~~~~~~

norain ishak said...

@sadiq-tak cukup puas lagi.haha!
@min-min jeles.aku kan kurus.