Saturday, June 26, 2010

cita-cinta


assalamualaikum dan salam sejahtera..wah, pagi-pagi dah update blog..bukannya apa, hari ni aku bakal busy lagi..kenduri sana..kenduri sinun..pastu petang ni pulak kena tolong kakak aku yang nak buat besday party firas ammar..so, memang hari ni pasti penat giler..!


tadi aku pergi melawat formspring seorang blogger terkenal ni..haha..bukan blog beliau jer aku baca, formspring beliau pun aku baca sebab kadang-kadang ada soalan yang mantap man-toya..aku suka baca cara blogger tu jawab soalan tukang tanya..


dan tadi aku jumpa soalan yang agak related dengan mereka terutama perempuan yang bakal grad dari sekolah perubatan..




saudari aa aku rasa dia perempuan sebab dia cakap dia tak pernah ade boypren..takkan dia les pulak kan?..cuma aku nak highlight kan di sini adalah jawapan blogger lelaki femes tersebut, 'lelaki memang takut nak meminang doc'..ni jawapan dia..korang rasa kalau ada orang tanya soalan ni dekat korang, korang nak jawap apa..?


persoalannya, sejauh manakah kebenaran jawapan blogger tersebut..?ceh! poyo jap ayat aku..aku agak setuju jugak dengan jawapan beliau..makcik aku pun ada cakap camtu jugak..aiseyh..!camni tak kahwin lah doc-doc perempuan..


and then, mak saudari aa ni giler sporting suruh dia carik boyfren..mak aku cool jer..tak cakap apa-apa pun..mak aku kata, kalau ada jodoh tu, adalah..cewwah..apsal aku tiba-tiba cakap pasal jodoh kawen nie??sengal lah pulak aku rasa..!grrr...........


tapi aku respek ar saudari aa ni sebab dia nak kejar cita-cita dia dulu..bukan cam budak zaman sekarang..bercintan-cinton tak tentu hala.couple pastu clash..pastu couple balik..pastu clash balik..tak tahu dah berapa banyak ex-bf, ex-gf dia ade..macam ape jer..maaf kalau ada yang terasa..!


kalau terasa bagus jugak..sebab aku rasa cinta ni adalah sesuatu yang mulia..bukan mudah datang dan mudah pergi..cinta bukan sekadar ungkapan i love you and bla bla bla jiwang quotes..cinta adalah tanggungjawab..tapi kalau orang yang bercinta dan tak kahwin lagi, tanggungjawab apa ek?


kalau saudari aa membaca blog aku yang tak femes ni, aku akan cakap, "sis, saya respek sis punya vision..kejar cita-cita dulu..hal kawen2 ni kemudian hari..jodoh tak kemana..kalau takde orang nak meminang sis, sis pergi je lah meminang orang..eheh"..ceh, ayat tak boleh blah..!


suddenly aku teringat minye..minye punya sengal cakap kat teacher aisyah nanti aku nak mengorat patients..apakah.......?? ini dah melanggar etika doc, min..!jangan mengorat patients, mengorat anak mereka, takpe.eh eh eh..!


kesimpulannya, mereka yang akan grad jadi doc, jangan risau ar kalau takde boypren..sebabnya life doc memang busy..dah tu anda akan jumpa dengan ramai orang kat hospital ker, kat klinik ker..siapa tahu, anda akan menemui jodoh di situ..?


sekian, repekan di pagi hari...salam..!


p/s-kenapa aku rasa poyo sangat nie?grrrrrr...

6 comments:

hanna said...

waa waa waa jadi saya nie pun kalau nak jadi doktor kena solo la ye

takpe takpe carik hubby sama2 as doktor ya?

mInYe said...

hahaha..ape kes nak ngorat anak patient lak...

nina mazlan said...

eyh, ain, ena terasa la yg byk ex tu.ngaaa :D

haa, setuju, cinta tu murni, xkan suka-suki ja ley lupa.cessss!

jgn risau ain, klu x dak org minang, adik abg ipar ain kan ada.hak6 :P

norain ishak said...

@ hanna-haha.tak kesah la solo ker, berduet ker, asalkan bahagia..
@ minye-suka hati..!haha!
@ erna-bila masa erna banyak x?haha.ala, malas ar nak sama mak mertua ngan kakak ain.eheh!

nadya nordin said...

aduhh. cepat cepat hunting bopren.
haha.

btol gak uh, kot kot mse tgh merawat pesakit, bertentang mata, dari mata turun ke hati.. ececehh

norain ishak said...

@nadya-ceh.ayat x menahan tu dari mata turun ke hati.haha.