Friday, May 7, 2010

surat khas untuk anonymous


PERHATIAN : Yang tak berkenaan, tak baca pun takpe. Lagi satu, hari ni entry aku guna bahasa kasar sikit.


salam anonymous yang dihormati..

firstly aku nak cakap, terima kasih sebab komen kau kali ni memang berjaya buat aku marah. Paling aku nak marah disebabkan tuduhan kau yang tak berasas. Kau kata aku hina budak muscom?aku sama sekali tak berniat langsung nak menghina siapa2 sebab aku pun sedar, aku bukanlah budak baik.almaklumlah, budak MALAS PERGI SURAU KAN???..tapi kalau kau misunderstood entry aku hari tuh, itu terpulanglah pada kau kan..kau kan bijak..aku kurang bijak..mungkin cara aku tulis tak sampai mesej untuk cendekiawan macam kau.


“kalo nak cakap pasal pergaulan..hurm, aku rasa sama je pergaulan budak chalet ker, budak surau ker, budak apartment ker or what-so-ever..acap kali kalo kita cakap pasal budak surau,mesti terlintas ,ohh dorang ni baik, tak bercintan-cinton, bangun qiam dan yang baik-baik belaka lah semua..kalo cakap pasal budak sosial.yang terlintas, hish budak ni mesti dah penah buat benda tak elok and blah blah blah..kalo cakap pasal budak chalet, mesti terlintas kenapalah dorang ni tak solat kat surau and blah blah blah..” petikan entry usrah budak chalet


Anonymous yang rabun, kau baca balik, ade ker aku letak budak muscom buat maksiat? Mungkin kau kena tambah power spec mata, itupun kalau kau pakai spec la kan.


Lepas tu kau cakap aku gaduh dengan chaletmates aku?..perghh..lagi aku nak tumbuk muka kau ni... kalau aku ada gaduh pun, apa kau kisah? Mereka ni ada hubungan istimewa ke dengan kau? Sama sekali tidak sebab masing2 dah ada orang yang disayangi. Kau dengar dari siapa? Aku boleh agak dari siapa, sebab aku cerita waktu kat usrah, Cuma tak spesifik nama. Tapi, bukan gaduh lah, pandai. Kalau setakat terasa hati tu biasalah, duduk serumah. Lainlah kau, hati kau keras. Kau dengar cerita orang lain , lepas tu tiba-tiba nak kutuk aku.


Aku tak peduli kau siapa. Aku malas nak ambil tahu. Suka hati aku lah nak takut aim pun. apa kau kisah? Dan aku nak cakap, aku tak ingin nak kenal orang anonymous macam kau. Sikap kau yang paling aku menyampah, tiba-tiba nak kutuk aku tak tentu pasal. Kata aku hina muscom lah, gaduh dengan chaletmate lah adalah satu tuduhan yang buat aku rasa macam aku ni keji gila.


Lastly, terima kasih sebab buat aku rasa nak nangis baca komen kau ni. Maaf, kalau kau sakit hati..

p/s-enrty beremosi di petang hari. chill larh, ain!

9 comments:

si gila 2 said...

pengecut ja yg komen ltak nama anonymous, cik ain, jangan layan org mcm ni, he/she either doesn't have anything else to do or maybe that's his/her hobby. skip people like that, they're not even worth your time.

M. Faiz Syahmi said...

haha.
anonymous coward.!

kalau betul dia nak tegur kau,
dia takkan guna nama pura-pura.
but then, dia pakai nick lain.
maknanya dia saja nak sakitkan hati kau. and yes, i think the anon did a really good job.

jangan buat sakit hati ni bantutkan kerja kau, k.? aku rasa ko pon dah biasa dengan terbakan ni. kalo aku pon, jumpa orang mcm ni mmg maki hamun habis. apa,.? nak tumbuk aku.? tumbuklah.! at least aku face to face. bukan bercakap gunakan punggung.

cik bunbun said...

haiyoooo
benci anonymous jugakk
pengeceut T___T
chill lah sis :D

Amanina said...

anonymous ni suka sangat cari pasal ngan orang. haihhhh.

Hur Ain said...

yeap btul tu ain...anonymous ni mang orng yg pengecut je yg guna...especially untuk bgi komen2 yg mcm tu..

seriously..mang btul pun ain ignore je orng2 mcm tu...tenangkan hati...

live well or live hell *ptikan buku hlovete rootop rant*..kite kena plih kan.n ain choose live well by ignoring anonymous tu.. :D

aishah na'ai said...

pena kene gak anynomous yg cm ape jee..
rse cm nk bnuh pun ad..

norain ishak said...

@si gila 2- ok2, malas nak layan omakcik pakcik anon tu..

@faiz syahmi- first time doe tiba2 ada org attcak aku macam ni. si anon ni takkan sekali2 boleh buat aku hilang fokus..

@bunbun- ye ye, aku chill larh nie..

@amanina- most of people gune name anon memang macam ni kot..

@hur - betul cakap hur..ignore jer lah kan..

@ecah- takde la sampai nak bunh2.. pukul2 suda.hehe..

to all commentors-thanks a lot for your comments. i really appreciate it..no one can make me feel down except myself..=))

eju said...

pelik la anon tu.. dia x dpt tangkap msg yg ain cuba sampaikan kot. eju suke la entry 'usrah budak chalet' tu, sbb itu fakta yg jadik kat ky.. yg jarang pergi surau dipandang spt kurang iman dan sebagainya.

sbb aritu eju kena serangan anon, dlm entri pasal 'friendship'. dia ckp lbih kurang cmni, 'kalau eju percaya Allah always by your side, eju xkan merungut pasal kawan makan kawan ni'. aik? maksudnye eju x ingat Allah s.w.t la? Astaghfirullahulazim. senang2 je orang nak nilai sejauh mana eju ingat Allah kan? maybe sbb faktor jarang pergi surau. lol...=))

x dinafikan most of our friends yg pg surau memang btul diorg baik. baik sgt... tp yg jarang g surau ni, jahat ke? x ingat Allah ke? x semestinya kan. =)

ok lah eju pulak yg ckp panjang. hehe..

norain ishak said...

@eju- haha.tapi komen eju tak boleh challege panjang komen si anon tu.panjang giler2. memang ada benarnya cakap eju tu, kadang golongan yang liat nak pegi surau ni, ditafsirkan macam budak yang kurang baik. apa2 pun, kita lebih kenal siapa diri kita..