Wednesday, May 5, 2010

si gila-gila bola


salam..okey, memula nak cakap, radio X-FM sekarang ni ada contest si gila-gila bola.. jadi, sesiapa yang berjaya menjejaki si gila-gila bola, anda berpeluang memenangi TV LCD lima puluh inchi dan bekalan dominoes pizza..perghh.. blog aku dah jadi ruangan iklan tak berbayar pulak..betul, X-FM tak bayar aku satu sen pun untuk promosi contest tersebut..


okey..itu introduction..sekarang nak masuk isi pengenalan..si gila-gila bola? adakah anda si gila-gila bola? jawab jangan tak jawab.. actually, apa yang membuatkan aku nak tulis pasal bola sebab tadi ada match football, dorang ajak aku pegi tengok, tapi aku malas!haha..ape kes sport exco malas nak turun tengok bola?..!


kalau semua player smart macam beckham, maybe aku gila bola jugak..


personally aku rasa sukan bola sepak ni, adalah sesuatu yang memboringkan.. sebab tu lah aku malas nak turun tengok budak laki main bola.. alahai, terkejar sana sini nak dapat bola..buat penat badan jer..kalau aku jadi pemain bola, aku nak stay satu tempat jer.. luas kot padang tu, apa mereka tak penat ker berlari? oh terlupa, stamina dorang kuat.. aku kat lembik..!


dan isu bola seterusnya adalah, aku tak paham kenapa orang suka sukan football ni? lagi tak faham kalau ada yang jenis fanatik gila-gila tuh.. perghh.. tak menahan gila kot! apa ada dengan bola nie? aku rasa yang memang memang si gila-gila bola ni kaum lelaki lah.. hampir kesemuanya kot, kecuali abang long aku merangkap abang ipar aku.. dia jer insan yang aku jumpa, yang jenis tak ambil tahu langsung pasal bola dalam atau luar negara..


and lagi satu yang aku musykil, ada sesetengah tu fan machester united lar, chelsea lar, liverpool lar, arsenal lar, real madrid lar, AC milan, apa-apa lagi lar..aku tahu tu jer..sebab tu je yang femes kot..apa yang best sangat pasal team-team kegemaran mereka? apa yang menarik sangat pasal chelsea ? apa yang hebat sangat pasal MU ? apa yang terer sangat pasal liverpool?..


kisah seorang bola ragbi..


oh yer, tiba-tiba aku teringat satu madah ni..tak ingat lah full sentence dia..tapi bunyi macam ni lah..cinta itu ibarat bermain bola ragbi, dah dapat , pegang ketat-ketat..bukannya seperti bermain bola sepak, dah dapat, sepak pulak..lihat,bola sepak ditafsirkan sebagai something yang tak baik..okey, fans football, jangan marah aku! haha!


hurm, tu je lah aku nak merepek petang ni..sekian, majulah bulu tangkis untuk negara..salam!


p/s-korang ingat tak iklan kat tv pasal mamat yang gila bola, tidur bola tuh dan mak dia hidangkan bola dalam tudung saji?

21 comments:

Lepat Pisang said...

Hm,maybe untuk fans minat bola jer yg tau betapa syokz football ni..tambah pulak dengan kedatangan WC2010 ni..

norain ishak said...

@lepatpisang-haha.maybe kot.orang yang tak minat bola ni, tengok bola sepak tanpa ada perasaan pun.

Anonymous said...

bdk pompuan mmg x reti main bola..nk2 bkl doktor mcm ko..hahahaha

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
norain ishak said...

@makcik anonymous- ye lar,mmg aku langsung tak minat tengok orang kejar bola yang satu tuh..
@makcik anonymous2- apa tengok-tengok.jaga pandangan weyh.haha.macam mana nak kenal kalo aku tak kenal kau kan?

si gila 2 said...

kalau semua pemain bola mcm beckham barul leh minat ek? hihi, sgt setuju :)

norain ishak said...

@si gila 2-haha..gimme five..!tapi kalo macam tu kan, dah bukan tengok bola namanya, tapi tengok players.haha!

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
norain ishak said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
norain ishak said...
This comment has been removed by the author.
nina mazlan said...

wahhhhhhh!
ain ada peminat..
wuuuu..

:D

Farid Fernandez said...

nak kena tekan link entri baru leh komen ~






sukan menyihatkan badan!!!


ayuh!!!


mari makan susu banyak2!!!!



badan pon sihat juga!!!!



>>___________<<

mInYe said...

weh rain, aku taw sangat yang ko ni mmg pemalas nak bersukan.. da ar bakal doc. x reti2 nak jage badan ke makcik rain....

norain ishak said...

@erna- rakde manknenyer ern..

@farid fernandez- haha,tekan read user's coment pun boleh komen jugak...

@minye- haha.ala, macam la kau rajin sgt bersukan..haha.

Ate3_y said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
norain ishak said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
norain ishak said...
This comment has been removed by the author.
norain ishak said...
This comment has been removed by the author.