Sunday, May 2, 2010

sajak : pelita


salam..pada petang yang mulia ni aku nak bersajak..asyik bercerpen jer, kali ni nak mengasah bakat bersajak pulak..huahuaha..jadi, mari sama-sama hayati sajak aku ni, okey?dan hayati bait-bait sajak ini....

tajuk sajak : Pelita


Tak pernah sesaat daku meragui
apa yang telah daku temui
slama ini,

Tak pernah sesaat daku menyesali,
apa yang telah aku nikmati,
apa ku alami,
slagi hayat di kandung badan,

Takkan ku menyerah kalah,
walau mimpi ku musnah,
harapan ku hancur,
sayapku patah,
kan ku pancarkan cahaya,
seperti pelita ke srata dunia,
yang gelap gelita
sehingga hembusan nafas
yang terakhir.

tak pernah sesaat ku mencurigai,
apa yg telah aku kecapi,
stakat ini,

tiba saatnya kan ku tangisi,
pada yang pergi, takkan kembali
Kembali lagi,

Slagi jasadku belum terkubur!
Slagi tubuhku, belum ditimpa uzur!
pantang datuk nenek moyangku,
Berundur!

Akan Ku Pancar Cahaya Seperti Pelita,
Ke Srata Dunia,
Seperti Cahaya…….


wah..kreatif kan?haha.maaf, aku menipu di petang hari..siapa yang layan indie, awal-awal lagi tahu aku dah kelentong..ni lirik lagu pelita nyanyian A.P.I..erm, tak silap aku A.P.I. bererti angkatan pemuda indie..ye kot..


lately, aku tiba-tiba minat layat x-fm..dah bosan dengan hot n era..sama banyak je iklannya..aku nak dengar lagu, bukan iklann..so, kat x-fm, memang asyik putar lagu indie je lah..almaklumlah, x-fm kan mainkan muzik malaysia je terutama lagu band2 indie..aku layan jer..


gandingan noh dengan lan dalam lagu ni memang mantap..matching ar suara mereka..suara lan yang nyaring-nyaring tu tak sakit telinga dengar..suara noh tuh, memang aku dari dulu admire suara noh..huahua..so, apa je lagu noh nyanyi, konpem aku suke...


suke-suke jugak..lirik lagu ni pun aku suke..haha..aku paling suka part pantang datuk nenek moyangku berundur...memang semangat...jadi, jangan sesekali kita give up, okeh?...okey ar, aku dalam proses nak mendownload lagu ni...sekian..salam.......


2 comments:

cik bunbun said...

huwaaaaaaa.. kene tipuuuuuu. hahahahahahaha. shaye owang tak dgr radioo. haha:D

baru nak kate sedap. tak jadi. hehehhhh

norain ishak said...

@bunbun-haha.tapi,lagu ni memang sedap.g ar download.aku plg suka part pantang datuk nenek moyangku.hehe.