Tuesday, May 25, 2010

mirah-thaqif-danish-nabil-firas-husna


salam..haish..!tetiba rindu pulak kat anak-anak buah...cewwahh...bajet makcik penyanyang lah..!hahhah...okey..hari ni entry khas untuk anak-anak buah aku..walaupun aku tahu diorang tak baca pun..tapi suka hati aku la kan..mana tahu lagi 10 , 20 tahun nanti diorang google nama diorang and jumpa blog aku nie, mesti bangga ada gambar mereka..haha!


sekarang ni dah ada 6 orang anak buah..kakak 1st aku ada 1 girl and 2 boys..kakak 2nd aku 1 boy..kakak aku yang 3rd ada 1 boy and 1 girl..so, konklusinya aku ada 2 orang anak buah girl and 4 orang anak buah boy..




ingat lagi waktu kakak first aku mengandung, kitorang semua bajet-bajet nak dapat anak buah lelaki..ye lah, boring doe adik beradik aku semua perempuan..tapi sekali yang keluar perempuan yakni si Ainnur Amirah bt Shanorputra..papepun, kami sekeluarga tetap happy..especially bapak aku..suka sangat..apa yang si mirah mintak, semua dapat..ni buat aku jeles nie!haha..!tak boleh blah giler...


and then kakak 1st aku tu pun beranak lah lagi..si Thaqif Thaqiuddin b Shanorputra..hepi-hepi..dapat jugak anak buah lelaki...pastu belia beranak lagi...si Danish Dhiauddin b Shanorputra..hepi-hepi..anak buah lelaki lagi...yehaa..!at the same time kesian kat mirah, sebab takde geng..haha.!


pastu..kakak 3rd aku plak mengandung dan beranak lah..baby boy lagi..!si Nur Nabil Yusuff bin Mohd Rizal..muka dia cam chinese doe..tertukar anak ke apa..haha..sori2..ni bukan macam cerita korea tertukar anak tu yer..and then kakak aku yang 2nd plak..pergh..macam ade turn lak..and baby boy lagi larh..!namanya Firas Ammar Bin Irwan Hadi..


okey fine..udah ade 4 orang anak buah laki..pastu kakak 3rd aku tu pun pregnant lagi..sampai tahap ni, aku cakap kat dorang, tolonglah, aku dah bosan nak ade anak buah laki..haha!serius, sebab dulu aku lah yang memang gila excited nak anak buah lelaki..and then, last month kakak aku yg 3rd tu pun selamat deliver seorang baby girl..namanya Nur Jannah Husna..so, mirah pun dah ade geng...aku takde gambar husna..so,takde kat dalam gambar..


aku kan dah ada 6 orang anak..so, cerita aku dah tak boleh jadi macam drama kat tv tuh..kat drama tv kan, kononnya si mak ni teringin sangat nak timang cucu, pastu terpaksa lah si anak ni kahwin..ceh!poyo lah cerita camtu..!mak aku takdenya macam tu..dan ada 6 orang cucu..dah tak heran dah nak timang-timang cucu nie..


oh yer, aku bukanlah seorang makcu penyayang..tapi bukan juga makcu penggarang ekk..haha..apa yang anak buah aku mintak kat atuk dia mesti dapat, so, aku gunakan mereka untuk kepentingan diri sendiri..hahah!ye lah, aku tak reti nak mintak depan2 kat ayah aku, so, anak-anak buah kan ade?so, itu lah fungsi mereka..penghubung antara aku and ayah aku tuk mintak somethings..kekadang tu aku tumpang sekaki apa yang ayah aku beli tuk diorang tuh..ehhehe..


walaupun mereka agak degil, mengada, manja, comel, cantik, rajin, hensem, ayu, manis, kacak, bijak lagi pandai, aku tetap sayang..cuma malas nak tunjuk...tunggulah aku dah kerja elok-elok lagi 7-8 tahun, boleh lah aku nak belanja diorang pulak untuk balas budi mereka tolong mintak sumthings untuk aku kat ayah aku dulu..haha!dan juga kena buli ngan aku suruh ambil itu ambil ini..eheheh..


okey, panjang pulak bebelan aku pasal anak-anak buah aku nie..rindu la kononnya..!haha..sekian, salam...


p/s-takyah kawen awal lah macam ni, anak dah banyak!

4 comments:

Amanina said...

aku kena tunggu anak sendiri la nampaknya ni. haha.

norain ishak said...

@hanis - ceh, ada alasan nak kawen cepat lar nie?kawen kat india suda..hehe..

Amanina said...

takleh. kena kawin kat malaysia. haha

norain ishak said...

@hanis- okey,nanti jemput ek.haha!