Friday, May 28, 2010

hey, gelak lah!


salam..pagi yang sejuk di dalam resource centre..takde kelas..jadi nak bertapa kat situ sampai waktu tengah hari..sambil layan x-fm, sambil aku sengih sorang-sorang.


budak A : kau apasal gelak sorang-sorang?
aku : entah. hari ni aku rasa hepi sangat.
budak A : apsal hepi ?
aku : entah.


hee..dialog kat atas adalah conversation antara aku dengan the other aku. serius, aku hepi. sebabnya private and confidential. bengonglah orang itu kalau dia gelak, sengih, atau senyum tanpa ada sebab kan. melainkan dia merupakan pelajar tanjung rambutan.


hari ni, aku bukan nak cerita sebab aku hepi, sebab aku sengih, atau gelak sorang-sorang, tapi nak cerita gelak dari aspek positif. orang kata gelak banyak keluar ilmu. jadi gelak berpada-pada, okey?


1-medicine for many sicknesses & disease
2-healthy workout for internal organs
3-helps to burn off calories
4-improves mental health
5-strengthen muscles
6-relieves aches and pains
7-lightens anxiety, worry & depression
8-improves blood circulation
9-antidote for anger & tension
10-natural laxative
11-combats boredom, shyness & nervousness
12-relieves headaches
13-benefits lungs
14-healthy emotional outlet
15-help sick patients recover faster
16-aids digestion


rindu nak tengok firas ammar gelak dan sengih.



see, berapa banyakya faedah gelak..aku memang sudah terang lagi bersuluh, kat profile aku pun memang dah cakap, aku memang suka gelak..jadi gelak, bukan perkara sukar untuk aku.. tapi bagi orang yang serius memanjang, hey, gelaklah..!gelak membuat kita terasa, wah, manisnya kehidupan ini..!


dan bila musim peperiksaan ni, kuantiti gelak aku bertambah sebab tension lepas jawab paper..jadi, system in equlibrium will react in such away to minimise the stress by reaching a new equilibrium position.how to minimise the stress? ya, gelak!


so, gelak dan senyumlah..dan sekarang ni aku sedang sengih lagi..argh, gila lah!salam..=B

2 comments:

Lepat Pisang said...

He..he..ketawa adalah ubat segala penyakit..he..he..

norain ishak said...

@lepat pisang-haha.cam tak ikhlas je lepat ketawa.hehe.=p