Saturday, May 29, 2010

how to be a stalker..?


salam..pada suatu hari menggembirakan..dua orang sahabat bermain texting-texting, bajet nak habiskan kredit yang kononnya banyak..


ain : min, membuta lagi ke?hahah!
minye : haha.mane ko taw aku tak bgn lg.ko mengintip ek..
ain : stalker terhebat kot.haha
minye : haha..dasat r ko.camne r ko stalk org kat ky? hakhak


betul, percayalah..


macam mana aku stalk orang kat ky? ceittt..aku mana ada stalk orang..ekekek..okey, aku tipu.. tipulah kalau tak pernah stalk orang.. so, berbalik kepada soalan minye tadi, macam mana nak stalk orang.. okey, aku bocorkan rahsia seorang stalker..


firstly, google.. google jer lah nama orang tuh.. tapi kalau google nama ni macam tak berapa nak efektif sangat.. sebab bukan dia sorang je ada nama tu..contohnya google nama norain..pergh, banyaknya je norain or no rain (tiada hujan)..kalau dapat tahu nama penuh, lagi mantap..contoh norain ishak, konpem-konpem jumpa link blog aku..tapi, kalau orang tu memang tak famous kat alam maya, memang tak jumpa la kot..hee..


abang google kan ada..


secondly, facebook.. kalau dah jadi frenz, boleh lah nak stalk information.. tapi kalau tak frenz, payah sikit lah..but, kalau orang tu bukan frenz korang, but orang tu allow people to see her or his Wall, kiranya still boleh stalk jugak lah..means that apa yang orang tu update status, komen status and what-so-ever facebook thingy..


are you a facebook stalker..?


thirdly, jadi perisik di alam nyata..yang ni payah banyak..sebabnya kena buat muka tak malu tanya pasal si polan itu, si polan ini..mesti orang yang ditemuramah tu pelik, apahal budak ni tanya pasal si polan and blah blah blah..tapi cara ni paling efektif kot..tapi pastikan risikan itu private and confidential..takut2 orang yang ditemuramah tu bagitahu kat orang yang di-stalk itu..


one of the method untuk stalk orang..


and method terakhir, adalah melalui penglihatan sendiri..contohnya dia pakai baju apa ker, kaler ape ker, kelas apa ker, bila free ker, bila pergi cafe ker, and blah-blah..yang ni bersifat umum sikit and takde orang akan prasan korang jadi stalker..haha!


jangan sampai kantoi stalk orang..


alamak, dah terkantoi lah stalk orang..tapi sekarang ni takde stalk siapa-siapa..kalau nak stalk pun, bukan budak ky lah..stalk budak luar ky, lagi challenging..ceh, anda dan anda, jangan perasan aku stalk anda anda ekk..haha!


sekian, update untuk hari ni..salam...

5 comments:

IzyanKhalidah said...

hehe amboii..stalker berjaya nampak..:D:D

norain ishak said...

@yan- haha, takde lah berjaya sangat.hehe.

mInYe said...

hahaha..ayat xleh bla...

Ate3_y said...

hahaha..xde keje ke

norain ishak said...

@minye - ko lagi tak bley blah..!haha

@atiqah- ade keje.ko la yang takde keje.stalk zizi kott..ahah!