Saturday, May 22, 2010

"dalam-hati-ada-taman"


salam..entah kenapa sejak semalam, kepala aku dah addicted dengan quote
"dalam-hati-ada-taman" .. aku memula dengar quote ni sebab dengar x-fm sebab dorang promote segment rock indie dia cakap apa entah pastu tapi cakap dalam hati dalam taman..


so, curiosity kill the cat..ceh, takde kena mengena..google kan ada..google lah..! rupanya itu quote dari filem adnan sempit.. "muka-ganas-tapi-dalam-hati-ada-taman.."..adnan tu lah yang muka ganas.. tapi ada taman dalam hati..aittt.. dah berapa kali aku ulang quote ni..kan aku dah cakap, aku sangat addicted ngan quote ni..sampai profile aku pun aku dah tambah
"tapi-dalam-hati-ada-taman"..


quote "dalam-hati-ada-taman" ni bagi aku macam sedap didengar dan sedap diucap..cuba la ucap, sedapkan..?pastu google punya google, rupanya quote "dalam-hati-ada-taman" ni siap ada fan page lagi..maju betoll..pastu google lagi, ada lah explain apa makna
"dalam-hati-ada-taman"..maknanya hati baik...hati lembut lar kiranya...


orang pun ada kata dont judge a book by its cover..so, kekadang kalau tengok muka orang ganas, mesti akan terdetik kat hati, eh dia ni mesti mat rempit buat kerja tak senonoh nie...ishh..kesian mat-mat rempit yang "dalam-hati-ada-taman" nie..kerana nila setitik, rosak susu sebelanga..ceh,sejak bila pulak aku back-up mat rempit nie?...


apa-apa pun, jom "dalam-hati-ada-taman"..!mesti orang sekeliling rasa seronok jer kawan ngan kita kan..paling penting, tak kisah lah muka korang ganas ker, brutal ker, skema ker, nerd ker, poyo ker, cun ker, jelita ker, kacak ker, jambu ker, yang penting apa? DALAM HATI ADA TAMAN..!salam......


p/s-nak tanam pokok apa kat taman dalam hati tuh?pokok se-MALU?

2 comments:

Daniera said...

salam. ain da tgk cte adnan sempit tuh? kalo ain lum tgk, tgk la. best sgt, kelakar. sbb cte die best br akak rase nape sume org asyik duk gune phrase tuh. hehe

norain ishak said...

@ daniera- dah penah tengok waktu dalam feri.tapi tak dengar suara just baca subtitle english die..tapi baca subtitile die tu pun dah klakart, kalau dengar sebijik-sebijik suara, lagi kelakar lar kot..papepun dalam hati ada taman.haha.