Friday, May 14, 2010

berlepak-lepak dahulu, berkemas-kemas kemudian


salam.. mood sekarang adalah nak berlepak-lepak dahulu, berkemas-kemas kemudian..huh!semalam kan ada kelas..so, macam-macam kerja lah cikgu-cikgu yang disayangi kasi kat aku..balik kelas je, handout-handout tu semua letak kat tepi..bio punya buku diutamakan..dan akhirnya aku telahpun menjawab kertas biology paper 2 tengah hari tadi....




komen aku pasal paper bio 2: soalannya agak straight forward. tapi tak tahu lah jawapan aku tu memenuhi kriteria mark scheme ke tak. bila datang soalan "suggest", mulalah otak aku krem nak jawab apa..so, kat soalan tu yang aku jawab macam merepek-repek sikit..eh eh, mana tahu merepek yang betul ker? haha! pape pun, ada lagi dua paper untuk aku cover bahagian yang aku hilang markah tu....


so, sekarang ni aku lepak-lepak jap..oh yer, jom lihat list-list homework yang aku kena buat..


1-economics- siapkan essay yang berapa banyak kali aku dah tangguh sampai puan zai pesan banyak kali "please hand in ur essays ok"..dan aku buat bodo sebab sibuk nak kiasu maths n bio..
2-math- pure math suda! mr madhadzir bagi lak past paprs statistics..otak aku keras jap tengok stats..apataknya sebelum ni mengahadap pure math jer!
3-chem- miss aqilah suruh study experiment solubility..study je lar..sambil tu kena buat revision chem gak..
4-bio-bio lagi..next tuesday ade practical exam..ni yang aku lemah ni bab-bab practical..so weekend ni kena study experiment kasi mantap!


jadi, inilah kerja-kerja yang aku kena pulun minggu ni..oh tu tak termasuk lagi nak kemas bilik!aduhai, kantoi, bilik bersepah..bukannya apa, komited sangat ngan study.ahaha! petang ni afwa ajak g cycling nak release tension, erm boleh gak..!aku layan jer..


okey lah..itu jer aku nak cakap..nanti aku rasa nak cakap lagi, aku update lagi lah blog..ada sapa-sapa kisah?takde kan..sekian, salam...........

5 comments:

Amanina said...

bio paper 2 emmmm. aduhaii..

norain ishak said...

@hanis - ape yang aduhaii..kalo ko aduhaiii,aku tak tahu lah ape plak..

wany said...

yeah.bio.sama la.suggest2 je keje die.haha.tp alhamdulillah kan.
ha?korg pnye bio prtcal next tuesday?ktaorg 1june kot.lama gile.hahahaa...

norain ishak said...

@wany- oh lambatnya..paper 34 ek?korang paper 33..

Amanina said...

aku bio 34. hahah lambat lagi.