Wednesday, April 7, 2010

semangat waja!


salam..ade tenet jer, rasa nak update blog..hehe..lantaklah..apa ayat cliche orang selalu guna tuh, "blog aku,suka hati aku"..haha..okey..aku nak teruskan bebelan hari ni dengan tajuksemangat waja..ceh! patriotik betul kau ain!..sejak biler ek?...


lately,aku rasa terlebih semangat pulak..sejak lecture puan kas mengenai personal statement last week, otak aku asyik pikir nak apply universiti aper.. pikir punya pikir, akhirnya hati aku tergerak untuk apply for edinburgh, liverpool, newcastle dengan ucd..medic students boleh apply empat jer..




so, sejak dua menjak ni pun aku giat lah menjalankan penjelajahan kat websites diorang ni especially edinburgh ngan liverpool.. kalau tengok requirement, chemistry mesti A ok! biology pun kena la score A jugak.. senang cerita kena AAA lah!huh! aku nak AAA! ehem-ehem termasuklah A untuk AS economics...=)


so, bila melihatkan requirement yang punya superb tuh, buat aku semangat waja nak study..petang tadi lepas practical chemi, baru je bajet nak tido petang..pastu bila mengingatkan requirement yang superb itu, tak jadi nak tido..bangun,buat past paper chem..see, semangat tak aku nie?..pastu ni aku baru balik dari RC pegi pinjam buku bio...


jadi aku harap semangat waja aku ni berkekalan sehingga habis pengajian a level aku nie..ceh! AS pun belum ambik lagi..ala, takpe lah,kita kan kena letak misi dan visi dulu sebelum nak achieve sesuatu perkara tu kan..


yehaaa!esok takde exam...tapi,aku nak gunakan masa terluang sebaiknya! come on, edinburgh! oh edinburgh! salam....=)


p/s-before ni berangan nak g birm, skali interview medic kat sana..down terus!

3 comments:

Amanina said...

come on, India! oh India! haha. tetibe.

Daniera said...

gud luck ain :*

norain ishak said...

@amanina-pehal lak india..
@daniera-tq..