Friday, April 9, 2010

mengimbau nostalgia itu


salam...tiba-tiba rasa nak menyingkap memori waktu kat mrsm taiping dulu..ala, mrsm yang no 1 spm tahun ni..huahuahua..!sempat lagi nak berlagak..ahaks!..petang semalam, kawan aku yang bernama yasmin yahaya atau nama famousnya minye call aku..ceh, apahal call aku pulak ni..ni mesti sebab........


semalam aku hantar mesej kat all member twelvian 07/08..aku ajak diorang pergi serbu tepeng untuk ambil sijil spm..pastu ,minye pun call aku..sebabnya hari tu aku cakap aku cuti akhir may, tapi salah tengok bulan lar..aku cuti akhir jun! sori lah min! kawan kau ni rabun sikit..ehehheh..


pastu min punya sengal kelam kabut..dia kata nak apply scholarship jpa..so,kena lah ada sijil tu before sekian sekian..malangnya aku cuti lambat pulak..takdelah geng beliau melainkan kalau dia nak pergi ngan seorang lagi classmate lelaki aku,yakni kamal mukhsin tuhh..
tapi, min cakap dia still nak pergi ikut aku ambil sijil nanti!


bestlah kalau macam tuh!tak boleh blah kitorang siap dah plan nak overnight kat seri malaysia taiping tuh..pastu nak tengok movie kat pawagam baru taiping, nak pergi tesco taiping(ahahhaha..), pastu nak g zoo taiping!ohhhh rindunya..!daan paling aku rindu sudah tentulah mrsm taiping..!


aku ingat lagi waktu memula masuk taiping,serius aku rasa macam nak keluar jer..tapi aku tak pernah bagitahu sapa-sapa pun..come on! ain seorang yang tough kot!haha..so, stay lah di situ selama dua tahun..dua tahun tu macam-macam memori yang manis dan pahit..jadi, sementara aku masih ingat memori tu,aku nak jot down dalam blog aku nie haa..


1. aku rindu wing B bawah bravo booster! ceh kapten dia si minye tu lah..masih terngiang-ngiang lagi suara minye pada pagi ahad..pukul 9 ketuk almari besi, " gotong royong! "..arghh..malas betul nak gotong royong ketika itu...tapi sekarang rindu lah plak..so, nanti aku nak pergi buat lawatan sambil belajar kat kolej kenanga tuh!


2. aku rindu suara zue ketika malam hari..haha..waktu malam-malam pukul 11 macam tu ada bacaan Al-Quran..selalunya, suara Siti Zulaiha lah yang akan memanggil warga wing B bawah utk pergi bacaan.." Bacaan sekarang!" oh zue,aku rindu lah zaman kita tuh..cepat sungguh masa berlalu..


3. aku rindu prep! serius..aku tak tipu..prep petang macam liat sikit lah sebab mengantuk kot waktu tuhh..so,takde yg menarik pasal prep petang..prep malam! aku suka prep malam..kadang-kadang before nak gi kelas, singgah kat vending machine beli air tin soya..memang air favourite lah! pastu balik prep singgah dewan selera..haha..kadang2 rasa macam nak skip bacaan, makan supper lama-lama! haish,tak baik betull...!


3. aku rindu PSP..pusat sumber pembelajaran..aku memang tak boleh study kat psp..so,kalau gi psp, mesti konfirm tak study..sebab psp ni banyak buku yang buat aku tak boleh study..magazine-magazine tu buat aku gayat..haha..pastu waktu jadi senior dulu,suka buat bunyi "syuuussshhhh"..haha..terdiam junior..!ala biasalah senior memang suka nak tunjukkan kesenioran kan?..


4. aku rindu kelas 512! kelas form 4 mcm tak best sangat..tapi kelas 512 sangat special bagi aku..di situlah banyak konflik..di situlah tempat pelbagai kenangan manis tercoret..ingat lagi,tempat duduk aku dekat dengan pintu..so,memang best sebab kalau dah bosan boleh pandang ke luar dan usha orang lalu lalang(ada makna tuh..)..walaupun kelas 512 sempit, dengan rak buku masing2 yang berterabur macam tongkah pecah,aku tetap rindu kelas tu..


5.of course lah aku rindu classmate aku..rindu nak gaduh dengan kk girls yang terdiri daripada zue, lily, timah dan farah and aku sekali..kk girls memang gempak! kitorang selalu gaduh senyap-senyap ..tapi gaduh itulah yang membuatkan kita rapat kan?...


kalau nak cerita semua, memang boleh buat novel aku cakap..serius, sejak perbualan telefon antara aku ngan minye semalam, benar-benar buat aku teringatkan kenangan di tepeng..memang zaman persekolahan amat menyeronokkan..bak lagu fauziah ahmad daud, "dalam kehidupan ini,yang terindah melalui usia remaja"..ye, aku masih remaja lagi tapi kehidupan tak berapa indah sangat..tapi,aku percaya, bila aku meninggalkan kyuem nanti,aku pasti rindu kenangan di ky jugak...

sekian sahaja coretan rindu aku..salam..!

4 comments:

Amanina said...

haha. aku rindu pakcik kat psp tu suka spray2 perfume. :D:D

Hur Ain~ said...

yeayyy!!!wing B bawah best!!

hahaha..yup2..btul tu..mang zue la yg rajin memanggil bcaan..

haha..kite ingt lagi ain time first time msuk dulu..tough je,gaya motivater pun ader gak..siap nsihat kitorng yg homesick ni lagi..hahah

norain ishak said...

@amanina-hahha..aku pun rindu..hakhak..
@hur-sebenmarnya diri sendiri pun omsick..wakakka..

zue said...

wey,kalo ko xckap,aku pon xigt knangan bhwasenyer aku salu mlontarkn vokal utk pggil dorg g bcaan..huhu..windunyer...