Monday, March 1, 2010

serius, aku benci katak!


salam rindu..!haha..buang tebiat ke cakap salam rindu ni..rindu giler kat blog sendiri selepas kyuem dilanda ketiadaan wi-fi nya..dah la aku jenis kalo boleh hari-hari nak update blog..alhamdulillah, dah ada balik wi-fi..


malam tadi, kira-kira jam 11.30malam camtuh, chaletmate aku Lim, tiba-tiba menjerit..ingat apa ntah..rupa-rupanya ada katak!.yeww!bapak geli aku..Lim lagi geli kot..dia sampai nangis-nangis sambil bergayut ngan boyfren dia..

i hate you encik katak...badan kau menggelikan..dah tu tak pandai berjalan..


takkan nak biar je kot katak kat atas katil dia tuh,aku pun dengan bajet tak geli ,amik penyapu utk cuba halau katak tu..katak tu kecik je..tapi still lah menggelikan..sekali katak tu melompat..aku pun melompat sama!


hish..degil betul lah katak nie..pastu halau-halau punya halau,katak tu pun keluar dari pintu bilik Lim..siot punya katak!dia masuk bilik aku pulak..hampeh giler!masuk bawah katil..dah lah bawah katil aku tu dengan habuk-habuk ngan bagasi2 nya lagi..


nasib baik katak tu merayap jauh lagi..sempat jumpa dia..memang mencabar gila lah nak halau..tahu je lah katak..suka melompat2..kami chaletmate 4 org pun melompat sama..waktu tu memang tension giler kot..dah pukul 12 dah waktu tuh..


aku pastu amik spray wangi bilik spray kat katak tuh..still lompat2 tuh..tapi macam dah pening-pening katak kot aku rasa..tak boleh jadi nie..sementara dia tengah pening tu,aku amek tupperware and pap..cekup dia!


hah!lega...katak tu berjaya jugak dikeluarkan..dan sejak malam tadi..aku mengistiharkan aku benci katak!benci2!!skang ni katak tu dah buat aku trauma dah..skang ni aku make sure pintu toilet tu sentiasa tutup..sebab katak ni masuk dari lubang longkang ke toilet tu kot..huhu..


okey ar..itu lah cerita katak untuk korang..salam katak...

7 comments:

hanis said...

Aduhai! Si keroro dah buat hal lak.. Kesian awk..

Melz said...

kesian katak tuh hehehe.. tape nanti u cium jer dapat princess hensem hak hak

miss anne said...

ahahahahaha..
katak..walopun kecik jer..ramai yang takut..

Amanina said...

hahaha.camne nak bedah katak niii??

norain ishak said...

@hanis-haha..sgt kesian...
@melz-huii..tak jamin jadi prince hensem tuhh..haha
@miss anne-sape la yg berani sgt tuhh
@amanina-haha//bedah patung katak sudah..

Minye said...

hadoi, ain.. ape la ko.. hahahaha..kata maw jadi doctor.tapi dgn katak pun udah lari.. kalo nak jd doc kena hadap cadaver n bau formalin lg.. bagaimanakah?? hahahahaha..

norain ishak said...

@minye-aku geli kat katak tu sebab dia melompat2 doe..kalo setakat bau tuh, no probs..nak bedah jantung ke,usus ke,benda tu tak lompat kan?haha.