Tuesday, March 9, 2010

percayalah.....!


salam...baru-baru aku ada postkan entry pasal collage diamond yang bertemakan the power of dream...kali ni,aku nak ubah sikit jadi the power of percaya diri..percaya diri dalam erti kata lain bererti keyakinan diri..


kan aku ada cerita pasal aku join menari-menari tu kan, bila fikir balik, aku tak sangka yang aku boleh hafal step-step tuh..before ni,bila tengok orang menari,aku pikir, 'eh macam mana lah dia boleh hafal step tuhh..'..tapi sekarang tidak lagi!maaf-maaf, aku mula rasa bongkak sekejap..hehe...


i believe i can fly without wings...


betul!..aku tahu mesti korang kata, 'ala poyo lah kau ain..'..tapi itulah realitinya...bak kata laila, "kau menari je macam kau tuh penari profesional.." lebih kurang macam tu lah maksud dia..ceh, bangga lah si laila tu tengok nama dia dalam blog aku nie..heheh..


jadi, dalam melakukan sesuatu perkara, kita kena percaya bahawa kita boleh buat sesuatu benda tuh..sebagai pelajar A-level, aku kena percaya and yakin bahawa aku boleh exceldalam exam coming soon nie..korang pun,kena percaya diri dalam perkara yang korang lakukan jugak lah..


impossible is nothing...


tapi, percaya je tak cukup kan..?kena lah diiringi dengan usaha yang konsisten..adoi...sorok bawah meja..nak excel dalam exam, revision tak start lagi nie..!!!takpe2, percaya diri bahawa baik umah ni kena kiasu habis-habisan..


kita berusaha, tapi kadangkala mesti ada cabarannya..contohnya macam aku, balik umah nanti dengan tv-nya, junk food-nya,katil-nya..haih! mencabar tuh..so kena kuatkan iltizam bahwa, aku boleh study dekat rumah! woohooo..!!


yes we can..!!


tiba-tiba rasa nervous..malam ini adalah malam yang ditunggu-tunggu..interhouse competition dikir barat and tarian tradisional..aku nak perform!!kasi sharp..!kasi lembut..!come on ain!!you can do it..!=)=)=)


p/s-saya percaya dan yakin dia tu memang cute kot..?!

3 comments:

saya_arief said...

btol2..
kiter mesti p'caye pade diri..
n impossible is nothim..
nice..

Minye said...

ckp psl exam, aku exam bulan 4 kot.. revision langsung x eat lagi..ayak~~~~~

norain ishak said...

@arief-percaya pada diri dgn harapan dan keyakinan..menuju puncak..bla bla bla..
@minye-aku trial AS 5 hb ni kot..!